Rumah kontemporari di Geelong yang dibina hanya dalam tempoh lima bulan

Siapa yang tinggal di sini : Lauren dan Matt Wilson, yang menjalankan Dibina Oleh Wilson; anak mereka, Teddy, 6; Henry, 4; Jimmy, 2; dan Vivienne, 9 bulan - ditambah dengan silang collie silang kelpie, Elvis.

Gaya rumah : Rumah dua tingkat tiga kontemporari di South Geelong, Victoria, beberapa minit berjalan kaki dari stesen kereta api.

Garis masa : Rumah hanya mengambil masa lima bulan untuk disiapkan.

Belanjawan : Lauren dan Matt bekerja pada projek itu sendiri dan menghabiskan kira-kira $ 530k semuanya.

Bagi Lauren dan Matt Wilson, yang menjalankan syarikat bangunan mereka sendiri di Geelong, Victoria, menyelesaikan projek ini - sebuah rumah yang mereka sedang merancang untuk dijual - dan jualan rumah keluarga mereka berlaku hampir serentak. "Ini satu bentuk ekspres, " kata Lauren. "Dari awal hingga akhir ia hanya lima bulan, bermula Julai 2016, kerana kami terpaksa keluar dari rumah kami sebelum Hari Australia."

Teres Pintu gelongsor membuka ruang tamu ke taman. Ruang Untuk Membuat kerusi dan meja menawarkan makan luar biasa.

Dia dan Matt telah membeli tanah itu di lelong - pada masa itu pondok Victoria yang rampas berdiri di atas ruang. Mereka telah didahului pada waktu pagi jualan dan menyaksikan potensi lot itu. "Apabila saya menawar dan memenangi, kami berjalan di sebelah rumah dan wanita itu menjelaskan bahawa ada satu bungkusan tanah yang tidak dapat dimiliki, " katanya, yang merujuk kepada tanah biasa yang telah menjadi sebahagian daripada harta benda di atas tahun.

Tempat tinggal Warna-warna utama bersinar dengan kerusi Jardan 'Harvest' dan sofa 'Andy' dipasangkan dengan puak 'Bogart Compass' dari GlobeWest dan cetakan Flamingo Stephen Ormandy dari Galeri Olsen.

Gabungkan itu dengan easement pembentungan yang terpaksa dipindahkan untuk menampung bangunan ke belakang blok - dengan kos $ 14, 000 - dan brek diperlukan untuk cepat terlibat.

Teras Sebuah skrin batu bata dicat putih sepadan dengan kerja keras di pintu depan.

Dalam pada itu, pasangan itu terlibat arkitek Ben Robertson of Tecture untuk mereka bentuk sebuah rumah yang akan menjadi sebahagian daripada pemandangan jalan yang ada. "Sekiranya anda melihat sekitar kawasan kejiranan, kebanyakan rumah agak lama dan terdapat banyak kotej pekerja, " kata Lauren. "Sekilas saya kepada Ben adalah bahawa ia perlu kontemporari, tetapi kami tidak mahu ia menonjol terlalu banyak. Saya mahu ia menjadi putih dengan garis bumbung tradisional yang bernama."

Rumpus bilik Pemilik rumah Lauren melegakan dengan bayi Vivienne di kerusi tingkap adat. "Ia memberikan keperibadian bilik, " kata arkitek Ben. Melalui tingkap adalah taman menegak Tumbuhan Pippi. "Kami memasangnya kerana terlalu banyak pagar untuk melihat tingkap, " kata Lauren. 'Souk' permaidani, West Elm.

Pertimbangan lain adalah jiran di bahagian selatan blok. Properti itu mempunyai sebuah halaman kecil yang pembinaannya tidak dapat dibayangi pada bila-bila masa sepanjang hari.

Ruang makan Lampu loket Laal 'Conehome Stick' menyinari Trail Shore dan lukisan ke atas dari Geelong's Boom Gallery.

Akibatnya, rumah kedua rumah baru itu ditolak ke tepi utara bangunan itu. Di sebelah selatan, skylight menarik cahaya semula jadi ke ruang makan dan dapur.

Ruang makan The Curio 'Cosmos' meja shampely berasal dari Clickon Furniture, dipasangkan dengan Feelgood Designs 'Chair 170' tempat duduk dari Livingetc.

Kerana rumah itu akhirnya akan dijual semula, pasangan dan arkitek Ben bekerja dengan anggaran yang ketat. "Kami membelanjakan wang kami di kawasan yang kami fikir ia akan memberi impak yang paling, " kata Lauren.

Dapur Dalam keluarga enam, anda tidak boleh mempunyai terlalu banyak tempat duduk! Bangku bar koktail 'Lionel' dari Jardan mengelilingi sebuah bangku pulau, di puncak marmar Elba dari Galeri Tile Signorino. Tapware, Astra Walker. Cetakan dan Mempunyai Anda Bertemu Flora Miss Jones, Kedai Goose.

"Terdapat marmar dan tapisan tembaga di dapur dan bilik mandi, tetapi kami terus menahannya. Pilihan Ben untuk perlengkapan dan kelengkapan di sepanjang memeliharanya sangat mudah, saya suka dan suka tinggal di dalamnya. merayu kepada pelbagai orang, dan saya fikir kita telah mencapai itu, "tambahnya.

Ensuite Lampu cahaya semula jadi ke dalam bilik mandi, di mana marmar Carrara dari Signorino membentuk kesombongan. Kemasan metalik membawa oomph tambahan dalam palet semua putih. Untuk bilik mandi, Lauren dan Matt memilih tapet Astra Walker dalam penamat Eco Brass dan lampu dinding 'Duomo' tembaga dari Design Anestetik.

Untuk memberi watak rumah, Ben mengulangi elemen bangunan asal. Bentuk pagar lama di atas pangkalan batu bata - "Kami akan menyimpannya, tetapi ia ditiup angin, " kata Lauren - disimpan di bangunan baru. Panel menegak digunakan di pelbagai tempat di pedalaman, termasuk kabinet di dapur dan di sekitar perapian di ruang tamu.

Lampu bilik tidur 'Lampu suluh' Ross Gardam adalah sentuhan futuristik. Meja sisi dan katil 'Ascot' dari GlobeWest adalah perlawanan yang sempurna untuk Kip & Co 'Epic' dan Persatuan Wanderers Bedlinen. Skye Jefferys Untitled Saya karya seni dari Boom Gallery mengikat pandangan bersama. Kusyen dan membuang, Kedai Goose.

Lantai oak pucat dari Woodcut digunakan di pintu masuk dan depan rumah, di mana terdapat kajian dan bilik tidur utama. Konkrit yang digilap adalah pilihan praktikal di ruang tamu, termasuk bilik rumpus kecil, di mana empat orang anak pasangan itu bermain dan menonton TV. Satu lagi bilik permainan kecil di tingkat atas, mewujudkan ruang yang boleh disesuaikan untuk keluarga yang semakin meningkat.

Bilik Mandi Digunakan oleh kanak-kanak, ini mempunyai lampu loket 'Duomo' dari Rekaan Anestetik dan Cibo Design 'Fineline 2'.

"Ia adalah tempat yang sangat mudah untuk hidup, " kata Lauren. "Kami selalu ketawa dan mengatakan satu-satunya masalah dengan rumah ini ialah mempunyai empat anak!"

Bilik tidur Vivienne karya seni Jessie Breakwell Nights Of Jaipur menawarkan warna di atas katil IKEA dan karpet 'Cutler' dari Kip & Co. Cushion & selimut bayi, Kip & Co. Bedlinen, Persatuan Wanderers

Penghibur bintang Lampu semula jadi adalah titik jualan besar bagi pembeli yang berpotensi. Di sini, sinar matahari ditarik masuk dengan pintu menyusun aluminium 4.5m di Anodised Bronze dari Stegbar, bersama dengan tingkap yang sepadan di seluruh rumah. Mereka berkilat dua kali untuk terus panas semasa musim sejuk.

Exterior The screening of cedar can be opened when the window needs cleaning. Jubin lantai Terrazzo dari kontras Signorino dengan bahagian dalam konkrit. "Kami menyukai terrazzo di bilik mandi dengan begitu banyak sehingga kami menggunakannya di sini juga, " kata Lauren.

Lawatan Dibina oleh Wilson. Lihat lebih banyak projek Tecture di Tecture.

Tag:  Saln Dapur Rasuk 

Artikel Yang Menarik

add