Sebuah pondok fibro di Avalon menerima kemas kini mesra keluarga

Siapa yang tinggal di sini : Jenny Geeves, seorang penaja jamin bagi syarikat insurans hayat; suaminya John, seorang tukang paip; anak perempuan Sophie, 21, dan Chloe, 17; dan Lily, cavoodle.

Gaya rumah : Sebuah pondok fibrosa pada tahun 1950-an di pantai utara Sydney yang telah menjadi oasis empat bilik tidur yang terang.

Garis masa : Jenny dan John membeli rumah itu pada tahun 2003, dan arkitek Rachel Hudson telah ditugaskan pada tahun 2013. Kerja bangunan itu telah dilakukan dalam dua peringkat berjumlah 22 bulan dan siap pada Disember 2017.

Belanjawan : Belanjawan akhir untuk pengubahsuaian ini adalah kira-kira $ 800, 000.

Kadang-kadang, kehidupan melemparkan bola lengkung, yang memaksa bahkan pelan terbaik untuk diubah. Seperti halnya Jenny dan John Geeves, yang, pada pertengahan 1990-an, membina rumah bukit di Newport di pantai utara Sydney.

"Ia adalah rumah berpecah indah dengan pemandangan laut dan belukar yang menakjubkan dan pokok gula yang indah tumbuh melalui dek belakang, " kata Jenny. "Banyak hati dan jiwa masuk ke dalam reka bentuk."

Bahagian Luar Bumbung gergaji lanjutan, yang diperbuat daripada Lysaght Custom Orb steel dan dicat Colorbond Dune, mempunyai tingkap yang menghadap ke utara. Nuline fiber semen pelapisan luaran, BGC.

Kemudian, pada tahun 1997, anak perempuan pasangan pasangan itu, Sophie dilahirkan dengan matang, meninggalkannya dengan ketidakupayaan yang ketara. Dan ketika Sophie semakin tua, Jenny dan John menyedari bahawa rumah impian mereka mempunyai kemampuan untuk menjadi mimpi ngeri.

"Sophie mempunyai cerebral palsy dan menggunakan bingkai berjalan, jadi tangga memberikan cabaran yang nyata untuknya, " kata Jenny. "Ketika dia berumur kira-kira lima tahun, kami menyedari bahawa kemampuan fizikalnya tidak akan menjadi lebih baik, jadi kami mula mencari satu tingkat satu-satunya yang akan menjadi lebih mesra pengguna untuknya."

Dek Pintu menyusun pintu untuk menyambung rumah dengan kawasan menghiburkan tertutup. "Kami tidak mahu matahari memukul kami ketika kami berada di sini, " kata pemilik Jenny.

Seperti yang indah seperti rumah mereka, keluarga - yang pada masa itu telah berkembang untuk memasukkan anak perempuan Chloe, sekarang 17 - bersedia untuk bergerak ke sesuatu yang lebih mudah bagi semua orang untuk hidup. "Saya tidak menyesal untuk mengucapkan selamat tinggal kepadanya, "kata Jenny.

Pada tahun 2003, mereka melompat peluang untuk membeli kotej fibro tingkat tunggal di pinggir bandar Avalon yang berhampiran. Rumah tiga bilik tidur itu agak kecil dan gelap - tetapi juga 500 meter dari pantai dan jalur membeli-belah tempatan dan, yang paling penting, di blok peringkat tanpa langkah masuk atau keluar.

Dapur Jenny dan John memilih benchtop Corian dan tenggelam bersepadu di Glacier White. Cabinet adalah Dulux Vivid White, seperti semua dinding dan siling. Splashback cermin gelongsor membolehkan piring untuk dilalui di antara dapur dan pantri berjalan kaki. Dulang Bimala, Inartisan. Oven, Smeg. Pemanas gas Highland, Peralatan Memenangi.

Keluarga Geeves berpindah dengan pengetahuan bahawa mereka perlu mengubahsuai dalam masa terdekat, tetapi sebenarnya mengambil masa 10 tahun lagi bagi mereka untuk memulakan prosesnya.

"Sophie mempunyai banyak pelantikan [perubatan] pada awal dan pastinya bukan masa yang mudah, " kata Jenny. "Melakukan kerja-kerja pengubahsuaian itu adalah sesuatu yang berlaku di belakang sehingga kita mempunyai sedikit ruang dalam kehidupan kita untuk dapat memikirkannya." Ia juga membawa kita sedikit masa untuk mencari arkitek yang kami rasa selesa, dan yang berkongsi gaya kami . Ketika saya bertemu dengan Rachel Hudson, saya berkata kepada John, 'Saya rasa kita akhirnya menemukan pautan yang hilang.' "

Kawasan tempat makan Bahan-bahan asli termasuk meja makan Mark Tuckey; lampu loket dan tergantung dinding, dua yang terakhir dari Les Interieurs. Lampu loket Caravaggio 'P3' dan kerusi CH24 Wishbone, semua Kultus. Bar najis, Les Interieurs. Bakul, Manyara Home.

Setelah menunggu begitu lama, pasangan itu mempunyai idea yang jelas tentang apa yang mereka mahu. Cahaya semulajadi adalah kunci. Mereka juga selepas lebih banyak ruang, termasuk bilik tidur dan ruang tamu tambahan, kawasan menghiburkan luaran yang tertutup dan kolam renang.

"Walaupun pantai berhampiran, mendapat Sophie di sana boleh menjadi sangat sukar, jadi kami mahu dia dapat berenang di rumah dan menikmati dirinya sendiri, " kata Jenny.

Tempat tinggal "Sungguh bagus apabila kita mempunyai kawan kerana kita boleh duduk di sini ketika anak-anak menggantung atau menonton TV di bilik keluarga, " kata Jenny. Zon ini boleh dipisahkan dari ruang makan dengan pintu gelongsor dalaman dan, seperti di tempat lain di paviliun baru, lantai adalah konkrit yang dipoles dengan pembalut yang jelas. Sofa Gervasoni 'Ghost' dari Anibou. Meja kopi dan bakul dari Les Interieurs. Rug, Floorcoverings Antarabangsa Australia. Kusyen dan membuang, Saarde. Plat dan pasu, Arthouse Co. Artworks: Darkest Hour oleh Angus Martin, Semua Semuanya 3 oleh Antonia Mrljak.

Penyelesaian Rachel adalah untuk merancang perpanjangan baru di sepanjang sempadan timur blok 1000 meter persegi, dengan bumbung gergaji (terinspirasi oleh Dia: Beacon gallery di New York) untuk memanfaatkan matahari utara.

Paviliun baru ini - hasil daripada pembinaan 15-bulan yang bermula pada bulan Ogos 2014 - menempatkan ruang tamu kedua, ruang makan, pejabat rumah, dapur dan pantri, dan membuka ke kawasan dan kolam yang menghiburkan.

Papan siling Pine V-groove utama juga digunakan di dinding untuk menambah tekstur, manakala lantai oak Amerika limed untuk penamat santai. Jenny beralih kepada Les Interieurs untuk lampu loket, meja tepi dan najis, serta membantu memilih karya seni, High As Hope oleh Antonia Mrljak. Bagi pemandangan, "Katil taman telah direka oleh Gardenvogue Horticulture selepas setiap peringkat pengubahsuaian, " kata arkitek Rachel Hudson. Bedlinen, Phimister Brown. Katil kusyen, Inartisan. Rug, Floorcoverings Antarabangsa Australia.

Kotej yang sedia ada juga telah disusun semula selama tujuh bulan dari Mei 2017 untuk memasukkan bilik tidur tambahan, perkhidmatan dan dobi. Keperluan Sophie telah diakui secara halus di seluruh rumah, dengan pintu dan lorong yang lebih luas.

"Kami juga sengaja tidak membina sebuah suite bilik tidur utama di tingkat atas kerana saya mahu Sophie dapat mengakses setiap bahagian rumah, " jelas Jenny.

Kawasan keluarga Sofa Frankie dari Fanuli mendalam dan selesa. Meja kopi, bakul untuk dinding ciri dan dinding tergantung semuanya dari Les Interieurs. Rug, Floorcoverings Antarabangsa Australia.

Salah satu ciri kegemarannya dalam lanjutan baru adalah pintu gelangsar dalaman, yang membolehkan kawasan berbeza ditutup sepenuhnya jika dikehendaki. "Atau anda boleh meninggalkan pelan terbuka, seperti yang kami lakukan 99.9 peratus masa, " katanya dengan ketawa.

Sedangkan untuk dalaman, ringkasnya pasangan itu adalah untuk bahan-bahan semula jadi yang kuat, yang akan menjadi umur dengan anggun, maka kayu dan konkrit. Mereka juga mahu palet yang kebanyakannya putih, seimbang dengan kepingan yang dipilih oleh Rachel dan pereka dalaman Pamela Makin dari Les Interieurs.

Jubin Subway bilik mandi, lembangan oleh Classic Concrete Co dan lantai dengan pemanasan bawah lantai menyelesaikan rupa. Tapware, Phoenix Tapware.

"Kami mendapat percikan hijau dari taman tropika, jadi kami tidak memerlukan warna lagi di dalam, " kata Jenny. Baskom konkrit dalam perkhidmatan baru mereka bukanlah keputusan yang mudah. "Saya suka lantai konkrit, tetapi tidak pasti saya akan suka lembangan konkrit, " katanya. "Ia mengambil sedikit masa untuk membiasakan diri, jujur, tetapi saya fikir saya berada di sana, tetapi John suka."

Dengan pengubahsuaian ini, keluarga ini tidak dapat lebih bahagia dengan rumah pantai yang cerah dan tidak formal. "Kami menyukainya, " kata Jenny. "Ia sememangnya memenuhi permintaan kami untuk ruang dan cahaya - sehingga Sophie terkadang mengeluh ia terlalu terang!"

Bilik Sophie "Tingkap bayangan yang sedia ada telah dibina semula dengan geometri ortogonal [serenjang], tingkap baru, perabot dan upholsteri adat, " kata Rachel. Lampu loket, Les Interieurs. Kusyen, Inartisan.

Pelajaran yang dipelajari

"Pemisahan projek menjadi dua peringkat adalah bonus, " kata Jenny. "Kami tidak perlu keluar semasa membina, yang menyelamatkan kami wang dan bermaksud kami boleh membuat keputusan. Ini juga bermakna kami mempunyai masa untuk memikirkan semula rancangan apabila keperluan untuk pejabat rumah yang berasingan berubah, membolehkan kami menyusun semula Bilik-bilik untuk mendapatkan hasil yang lebih baik untuk bilik tidur utama. Nasihat saya kepada para renovator lain adalah terbuka untuk berubah dan tidak tergesa-gesa perkara pada mulanya hanya untuk memulakan. "

Fiber Fest Mix it up dengan keratan rentas bahan semula jadi dalam bentuk organik. Dapatkan pandangan (mengikut arah jam dari kiri) Lampu pelindung kapas-penutup Ay Illuminate 'Z2 beruang', $ 900, Spence & Lyda. Plat mangga, $ 13, 95 setiap satu, House of Orange. Daou kusyen di Ivory, $ 49, Kebebasan. Bimala berkhidmat dulang, $ 149, Inartisan. Yuli dinding hiasan plat, $ 145, Barefoot Gypsy. Permaidani asli Portsea, $ 249, Matt Blatt.

Lihat lebih banyak karya arkitek Rachel Hudson di Rachel Hudson. Lihat portfolio Les Interieurs dalam talian di Les Interieurs. Pembina projek ini ialah Matthew Dampney di Dampneys. Bantuan styling oleh Althea Tennant.

Lihat Gallery10 gubuk pantai yang indah

Tag:  Bilik kanak-kanak Bilik tidur Krismas 

Artikel Yang Menarik

add