Pengubahsuaian teres ringan di Newtown

putih-dapur-makan-terbuka-rak-june15-

Siapa yang tinggal di sini? Matthew Wakelin, ayah yang tinggal di rumah; isterinya, Erin, seorang peguam; anak perempuan mereka, Lola, 8; dan Leni, 6; dan anak lelaki Ted, 4.

Gaya rumah : Teras Victoria tiga tingkat di Sydney, dengan studio belakang rumah.

Garis masa : Pengubahsuaian, yang melibatkan penyusunan semula susun atur rumah, telah siap dalam tempoh lima bulan.

Anggaran Lebih daripada $ 400k. "Kami menyimpan wang dengan mengambil projek itu sendiri, " kata Matthew. "Kami melakukan segala-galanya kerana kami tidak realistik mengenai harga pada permulaannya. Semua orang memberitahu anda untuk menggandakan anggaran awal anda - itu benar!"

Terletak di sudut Newtown Sydney yang tenang, teras Victoria yang berpusat dua kali ini menawarkan pesona yang menarik, termasuk ruang tamu yang luas, halaman belakang dan studio belakang rumah. Walau bagaimanapun, walaupun lokasi utamanya, rumah tiga tingkat, lima bilik tidur memerlukan beberapa pemikiran semula radikal. "Ia adalah rumah yang indah, " kata pemilik Matthew Wakelin.

"Ia adalah satu keseronokan untuk tinggal di, tetapi keluarga dengan tiga kanak-kanak mempunyai tuntutan tertentu yang perlu ditangani - terutamanya bilik mandi kedua dan tempat makan dan dapur yang lebih selesa." Selain itu, sesiapa sahaja di teres dalaman bandar akan faham, tidak ada penekanan yang cukup terhadap cahaya semula jadi di dalam bangunan.

Memanggil di dalam pereka ruang dalaman pereka Olga Gruzdeff, Matthew dan isterinya, Erin mula memberikan rumah mereka rasa lebih keluarga. "Sebahagian kegemaran saya projek ini bekerja rapat dengan pelanggan, " kata Olga. "Transformasi ruang itu luar biasa."

Satu bolt kuning adalah titik permulaan untuk kemas kini dapur. "Isteri saya, Erin berkeras untuk mempunyai kabinet kuning di dapur baru kami - dia mahukan warna yang cerah dan bahagia di sini, " jelas Matthew. "Saya fikir dia akan berkembang daripada itu, tetapi saya dengan cepat memanaskan idea itu. Kami melakukan beberapa siasatan serius kerana kami tahu ia adalah risiko yang besar."

Potret Erin dan Matthew Wakelin bersama anak-anak mereka Leni, Lola dan Ted. Quercus & Co cushion, Tigger Hall Design.

Dengan tiga kanak-kanak yang semakin meningkat, satu bilik mandi tidak akan memotongnya untuk keluarga lima yang sibuk ini. "Kami benar-benar mahukan perkhidmatan daripada bilik tidur utama, " kata Matthew. Idea ini adalah untuk mewujudkan rasa tenang dan ketenangan yang tersimpan dari kanak-kanak.

Kitchen The bangku pulau di Matthew dan rumah keluarga Erin direka untuk menjadi yang besar mungkin dalam ruang terhad. Ia berfungsi sebagai zon tempat duduk sekunder di mana anak-anak pasangan itu makan sarapan pagi dan makan malam awal, dan boleh berinteraksi dengan selesa dengan Mum dan Dad apabila mereka memasak. Pasu, barat elm.

Pasangan itu telah merindui kawasan makan / dapur yang lebih besar. "Bilik-bilik semua kecil dan poky - mereka tidak mengalir dengan mudah ke satu sama lain, " kata Matthew dari susunan lama. "Dengan kanak-kanak yang berumur sekolah, kami mahu ruang yang fleksibel di mana kami boleh memasak, melakukan kerja rumah dan nongkrong sebagai keluarga."

Entryway Pintu depan berani biru mengalu-alukan anda di dalam rumah yang selesa. Runner, Armadillo & Co.

Melihat ruang loteng dan studio kecil di belakang, Matthew dan Erin mahu menjadikan ruang untuk lawatan keluarga yang dilanjutkan. "Kami juga mahukan ruang tambahan untuk kanak-kanak perempuan, sekiranya mereka memerlukan ruang sendiri apabila mereka bertambah tua, " kata Matthew.

Kawasan tempat tinggal Tanggul gelap berwarna hitam yang asli kini berwarna putih, menghasilkan noktah perapian yang sesuai untuk memaparkan seni dan aksesori. "Kami mengumpul seni dari pertunjukan atau dari kawan-kawan, " kata Matthew. Rakan dan artis Greg O'Connor memberikan karya seni 2 dan 4. Sofa dan kerusi dari Jardan menambah warna, mengulangi nada seni yang dipamerkan. Untuk meningkatkan rasa cahaya dan ruang di dalam bilik, Matthew dan Erin memasang cermin besar di atas perapian. Lisa kusyen lapar, Sparkk. Meja kopi, Perabot Clickon. Botol, pinggan, pasu dan lampu lantai brokis, Spence & Lyda. Rug, Armadillo & Co. Artwork: Empat Pear oleh Erika Beck, Still Life 4 oleh Donna Smullen, The Pilgrimage oleh Aaron Kinnane.

Terdapat kekurangan hubungan antara rumah dan kawasan halaman belakang dan dek, serta keperluan terdesak untuk menarik cahaya semulajadi ke belakang rumah. "Kami tahu kami mahu tingkap besar untuk merangka pemandangan dan membolehkan cahaya matahari masuk, " kata Matthew.

Penyimpanan Tukang kayu memegang sudut sarapan, peti sejuk dan peti sejuk beku, "Kami menyempitkannya ke dua warna, " kata Matthew dari nada kuning.

Bahagian pertama proses ini adalah untuk menyambung dan membuka dapur asal dan bilik makan, dan membanjiri kawasan dengan cahaya. Pereka dalaman Olga Gruzdeff terpaksa mencari jalan untuk mengekalkan tapak asal bangunan itu untuk memastikan projek itu berada dalam lingkungan anggaran dan menjadikan bahagian baru pusat pusat rumah untuk keluarga.

"Hanya terdapat pintu pembukaan bersaiz standard antara kedua-dua bilik yang tidak membenarkan sambungan visual atau sosial, " katanya. "Matlamat saya adalah untuk membuka rumah dan membolehkannya bernafas."

Penyimpanan "Kami kemudian melukis almari lama dan beberapa papan 3m x 2m untuk melihat bagaimana cahaya mengubah cara kami merasakannya." Tallowwood mengendalikan dari Interia menamatkan keseronokan, kelihatan segar.

Salah satu penyelesaian pertama beliau adalah untuk menolak balik tanggam kuning ke dinding parti [tembok sempadan umum] untuk membuat simpanan untuk sarapan pagi, peti sejuk dan pantri. Pintu antara dapur dan koridor dibawa keluar untuk membolehkan tanggam itu dilanjutkan ke lorong, membantu meningkatkan ruang dan rasa sambungan di rumah.

Dapur / ruang makan Dinding yang memisahkan dapur dari ruang makan telah dikeluarkan untuk mewujudkan aliran terbuka antara kedua-dua ruang. Satu karya seni oleh Scott Petrie dari Astro Art mengikat nada terang di ruang makan bersama-sama. Tata letak dapur telah dikonfigurasi, dan kini mempunyai bangku pulau baru. Ruang keseluruhan adalah hab keluarga sosial. Vas konkrit, Koskela. Mangkuk flas dan tumbuhan udara, Kuasa Bunga. Kursi, Perabot Clickon. Bowl dan papan pemotongan, Citta Design.

Penyelesaian reka bentuk juga mengambil kira bagaimana keluarga sebenarnya akan merasa di dalam ruang. "Adalah penting bahawa tidak ada unit penyimpanan overhed dalam reka bentuk ini untuk mengatasi ruang, " jelasnya. "Keluarga itu sangat tinggi dan ruangnya pendek, jadi pentingnya siling itu sebagai terbuka mungkin untuk membolehkan ruang menjadi lebih besar."

Bilik tidur utama di tingkat atas, pereka dalaman Olga Gruzdeff mencadangkan memindahkan katil ke tengah-tengah bilik, kemudian membina katil kepala dan almari pakaian yang kukuh di belakang ruang yang dibuat di hujung bilik. Kendi seramik dan pasu, Koskela. Vas Bud, bantal kuning dan selimut, Citta Design. Artwork oleh Rebecca Dent, Astro Art. Selimut linen ditetapkan, Andrea & Joen.

Di dinding belakang, tingkap bingkai tanpa bingkai dan bingkai persegi telah dipilih untuk membuka dapur dan ruang makan, yang membolehkan lebih banyak cahaya semulajadi ke ruang tamu. Pintu bi-kali yang dibina oleh kayu yang besar dan besar ke dapur dan ruang makan juga digantikan dengan tingkap bingkai penuh dan lebar-lebar.

Ensuite Mencuri ruang dari bilik anak lelaki Ted, Erin dan Matthew mampu mencipta layanan mereka yang sangat dikehendaki. Kedua-dua dinding dan jubin lantai menambah perasaan pereka segera dan menghubungkan zon ini dengan bilik-bilik lain di rumah. Tuala dan mangkuk jute, Jadual Tonik. Rug, Spence & Lyda.

Kebanyakan kerja untuk rumah adalah di peringkat bawah, dan perkara-perkara seperti DA adalah mudah. Melangkah bersama-sama dengan jadual kerja terperinci, Matthew meletakkan pasukan juruelektrik, tukang paip, pengeluar tingkap dan pintu, dan "tukang serban yang berasal dari taman permainan kanak-kanak" untuk mengubah reka bentuk mereka menjadi kenyataan.

Bilik tidur Attic "Kami menjaga ruang ini fleksibel supaya keluarga boleh tinggal di sini atau jika gadis-gadis memerlukan bilik yang berasingan, kami tidak perlu berbuat banyak untuk menukar bilik ini, " kata Matthew. Ruang itu dicat, permaidani diubah dan jabatan ditambah semasa pengubahsuaian.

Pengalaman membuktikan langkah sama yang memberi ganjaran dan tekanan bagi Matius. "Saya masih mempunyai mimpi buruk mengenai paip dan kalis air, " katanya dengan ketawa. "Anda sedar betapa bertanggungjawab anda - anda perlu hidup dengan keputusan!" Kehidupan Matthew menjadi keseimbangan keperluan anak-anak dan pengubahsuaian. "Saya bangun sebelum 6 pagi untuk membiarkan tradisi itu, mendapatkan anak-anak bersedia, dan kemudian menghabiskan hari mengutip pesanan, menyelidik produk dan mendapatkan bahan-bahan. Saya akan melakukan pengambilan sekolah dan kemudian melakukan kerja kertas pada waktu malam dan mengkaji semula senarai tugas keesokan harinya. "

Bilik mandi "Ia adalah coklat di dinding menghadap dan lantai adalah krim, yang muncul setiap jejak berlumpur, " kata Matthew dari bilik asal. Pasangan itu memilih jubin heksagon menyenangkan tetapi praktikal kerana mereka mahu "sesuatu yang kecil yang tidak akan muncul seperti banyak kotoran ". Meja sebelah, West Elm. Tuala, Jadual Tonik

Walaupun beban kerja yang sibuk, Matthew mendapati terdapat kelebihan yang bertanggungjawab terhadap proses itu. "Saya terpaksa mengetahui sama ada ia mungkin untuk mendapatkan paip dari perkhidmatan turun cerobong yang sedia ada dan bukannya dimasukkan ke dalam rongga yang lebih besar. Saya diberitahu ia tidak dapat dilakukan, tetapi saya terus bertanya soalan yang betul dan mendapat apa yang Saya mahukan." Alternatif ini akan memberi kesan kepada ruang tamu di bawah perkhidmatan. Jika Matthew tidak berada di tapak untuk perbincangan ini, projek itu akan berbeza.

Bahagian luar "Kami menggunakan tingkap Skyrange tetapi kami terpaksa melukis bingkai hitam, " kata Matthew. "Jadi, kami terpaksa memecat mereka dan kemudian cat dua kot. Erin telah beberapa hari bekerja untuk mencatatkannya sebelum kaca dipasang. Ia adalah kerja yang mengerikan, tetapi bernilai pada akhirnya." Pot, Koskela. Mangkuk, reka bentuk citta. Kusyen, Reka Bentuk Tigger Hall.

Lihat lagi dari Olga di Reka Interior Interior Olga Gruzdeff. Bantuan styling oleh Myfanwy Pilon dan Shannell Clarke.

Tag:  Dapur Mengubah suai Dapur 

Artikel Yang Menarik

add