Pengubahsuaian serba putih moden mengubah rumah pantai Cottesloe ini

Siapa yang tinggal di sini : Caroline, penulis lepas; suaminya Henry, penasihat kewangan; dan anak-anak mereka, Ava, 5, Benjamin, 3, dan Lucy, 9 bulan.

Gaya rumah : Sebuah Persekutuan homewith tiga bilik tidur berhampiran pantai Perth yang paling popular yang telah menjadi rumah lima bilik tidur, tiga bilik mandi.

Garis masa : Caroline dan Henry ditandatangani dengan firma reka bentuk Lahaus pada Mei 2016. Selepas enam bulan perancangan dan kelulusan, Rumah Pembina yang dibina mula dibina pada awal tahun 2017. Projek itu siap pada April 2018.

Ruang makan Pintu keluli putih, yang direka oleh Lahaus dan dibuat oleh Reliance Design & Fabrication, adalah 'kolaj' kaca berlainan. Cetakan semangat oleh Victoria Aguirre, Pampa.

Selalu ada sesuatu yang istimewa tentang rumah sebelah Caroline dan Henry. Duduk di rumah mereka beberapa tahun di pinggir pantai Perth di Cottesloe, pondok Persekutuan tiga bilik tidur memerlukan kerja tetapi mempunyai kepantasan dan ciri-ciri watak menawan.

Ruang makan Kawasan konkrit dan dinding konkrit yang dicat Dulux Natural White menetapkan nada yang sejuk dan moden dalam lanjutan baru. Perapian batu berbentuk bebas dan rak oak bersebelahan dengan halus memisahkan ruang makan dan ruang tamu. Perapian gas, Lopi.

"Kami fikir ia cantik, " kata Caroline. "Kami berdua mahukan rumah yang lebih tua, terutamanya yang kelihatan agak sederhana dari bahagian hadapan dan mempunyai pengubahsuaian moden di bahagian belakang. Jadi, kami mempunyai visi untuk rumah itu sejak awal."

Kawasan makan Tekstur dinding putih, lantai konkrit dan perabot kayu pucat adalah kombinasi sempurna.

Rumah asal mempunyai koridor panjang dengan bilik tidur di sebelah, dan siling tinggi, papan lantai jarrah dan cornice sepanjang. Pada tahun 1990-an, pengubahsuaian menyaksikan penambahan perkhidmatan ke bilik tidur utama, dan tidur dengan bilik mandi dan dobi. "Tempat itu agak gelap tetapi mempunyai perasaan yang indah untuknya, " kata Caroline. "Kami menghubungi pemiliknya dengan sedikit kehendak dan meminta mereka memberitahu kami jika mereka berfikir untuk menjual."

Ruang makan Kombinasi meja oak Huxley Amerika dari kerusi rotan Jardan dan Thonet menambah elemen kayu semula jadi yang kuat. Lampu loket Muuto 'Ambit Rail' dari Living Edge adalah satu lagi sentuhan Scandi. Dulang stack Fritz Hansen, Mobilia. Kapal, Jardan.

Satu tahun kemudian, peluang datang mengetuk. Pasangan itu merapatkan rumah itu dan berpindah di depan dengan dua anaknya, Ava dan Benjamin. Mereka tinggal di sana dengan selesa untuk seketika, sehingga keinginan untuk hidup pelan terbuka dan lebih banyak lagi penyimpanan merancang rancangan untuk pengubahsuaian utama.

Ruang tamu Moden dan berfungsi adalah reka bentuk ringkas di sini. Tingkap-tingkap dari lantai ke langit-langit menghadap ke kolam renang. Meja cerah dan sofa Cove, kedua-duanya dari Jardan. Mengehadkan skim warna dan aksesori bilik memastikan kesan maksimum. Di sini, cetakan Jody D'Arcy Blushing Rottnest memantul dinding di Dulux Natural White. Permaidani tenun, Armadillo & Co. meja marmar, Sarah Ellison. Mangkuk kulit Polrtona Frau 'Ciotola', Mobilia. Kusyen, Jardan.

"Keutamaan kami adalah untuk mewujudkan lebih banyak ruang hidup, memperkenalkan cahaya semula jadi, menyimpan dan menambah beberapa bilik tidur, " kata Caroline. "Dengan keluarga muda, adalah penting bagi kita untuk mempunyai anak-anak bermain di luar atau di ruang tamu sambil mengawasi mereka dari dapur. Memandangkan anak ketiga kami, Lucy, lebih mudah untuk melakukan sesuatu apabila mereka 'semula dalam penglihatan! "

Dapur Interior designer Lara Staunton menyampaikan watak dengan menggunakan bahan-bahan tekstur seperti jubin persegi yang tidak teratur dari Myaree Ceramics untuk splashback ketinggian siling, dan kabinet venir adat oak oleh Distinctive Homes dalam whitewash mat matt. The benchtop adalah ultra-tahan lama, porselin tanpa lapisan dari Dekton. Bangku Dita, Grazia & Co.

Ruang baru terpaksa mencerminkan lokasi pantai dan merasa cerah dan santai, tetapi juga melengkapkan rumah yang sedia ada. "Kami tinggal agak dekat dengan pantai dan mahu rumah itu mempunyai getaran kontemporari, " kata Caroline. "Kami juga menyukai idea mengetahui di mana rumah asal selesai dan yang baru bermula, tanpa ia kelihatan terlalu kerap."

Kawasan Alfresco Satu meja konkrit dari Techstone Molding dan kerusi dari Domayne menjadikan tempat ini hebat untuk bersosial.

Lain-lain yang ada mempunyai empat bilik tidur bersaiz besar dan satu kajian, sebuah kolam dan jumlah rumput yang baik. Untuk membawa visi ini kepada kehidupan, pasangan itu mengupah firma reka bentuk tempatan Lahaus dan, kemudiannya, bangunan Homes Distinctive.

Bilik serbuk "Ruang basah boleh menjadi mainan dan tersendiri tetapi masih sesuai dengan konsep itu, " kata Lara. Kesan venir oak. Jubin dari Permukaan Masyarakat. Cermin, Reka bentuk. Basin, Villeroy & Boch. Tapware, Astra Walker.

"Kami merasakan penting untuk mengenal pasti dengan konteks pantai tetapi mahu mengelakkan mewujudkan rumah yang bertemakan pantai, " kata pengarah kreatif Lahaus, Lara Staunton. "Cabaran lain adalah rumah persekutuan asal - persimpangan antara lama dan baru dan bagaimana kami dapat mengintegrasikan pedalaman."

Bilik lumpur Lumpur dari Normann Copenhagen] (https://www.normann-copenhagen.com/en|target= "_blank" | rel = "nofollow") dan oleh Wirth. Baskets, Kmart.

Jejak asal kini menawarkan pintu masuk, suite bilik tidur dan taman kanak-kanak, dengan semua ciri-ciri - lantai jarrah, siling, cornice, brickwork dan perapian - dikembalikan dengan penuh kasih sayang. Di lanjutan belakang, ruang tamu, ruang makan dan dapur terbuka pelan terbuka membentuk hati rumah dan mengalir dengan lancar ke ruang menghiburkan alfresco dengan kolam renang dan kawasan bermain berskala besar. Tambahan tingkat pertama menempatkan bilik tidur tiga kanak-kanak.

Bilik tidur utama "Mengekalkan bata asli adalah peringatan warisan rumah, " kata Caroline. Katil Finley adalah dari Jardan. Bed linen, Bed Tonic. Kusyen, Jardan.

"Pada mulanya kami agak bimbang tentang bilik tidur kami yang jauh dari bilik tidur kanak-kanak, tetapi ia berfungsi dengan baik, " kata Caroline dari bilik tidur utama di hadapan rumah. Kajian itu digunakan sebagai pembibitan - yang merupakan rancangan - dengan Lucy bergerak di tingkat atas dengan adik-beradiknya ketika dia sudah cukup tua.

Ensuite Sebuah mandian Victoria & Albert yang mengalir di tepi tingkap, mewujudkan tempat relaksasi yang sempurna dengan matahari. Cetakan berbingkai di atas perapian adalah Royal Daydreams oleh Jody D'Arcy. Pasu dan burung hiasan, Mobilia.

Setelah tinggal di rumah lebih dari satu tahun, keluarga itu benar-benar hebat. "Lara melakukan pekerjaan yang luar biasa, " kata Caroline. "Rumah kami penuh dengan unsur khas yang direka khas oleh Lara dan saya dapat menikmati mereka setiap hari."

Ensuite Cermin tersendiri yang direka oleh Lahaus menambah unsur luxe untuk perkhidmatan ini. Tapware, Astra Walker. Lampu dinding talian, Douglas & Bec.

Pelajaran yang dipelajari

"Trafik kaki berat dan orang-orang kecil yang terus berjalan di atasnya bererti paving alfresco menjadi noda. Selepas pengubahsuaian, kami memutuskan untuk mengasah dan menyegel semula lantai konkrit, " kata Caroline. "Selain daripada itu, binaan itu agak bebas drama, kerana ia adalah kali pertama kami membina, kami mahu memastikan ada orang yang boleh menghubungi dan berjumpa dengannya. Lahaus adalah hebat dan, sebagai hasilnya, kami tidak Tidak ada kejutan yang luar biasa. Lara teliti setiap inci rumah. "

Sudut kajian Hanya dari skullery, meja ini telah diintegrasikan ke dalam dinding kabinet oak-venir. Pengerusi, Thonet.

Projek-projek lain oleh Lara Staunton dan Lahaus berada di Lahaus. Pembina itu adalah Rumah yang Sempurna; Distinctive Homes Perth, WA.

Lihat Gallery10 gubuk pantai yang indah

Tag:  Mengubah suai Menghias Bilik mandi & dobi 

Artikel Yang Menarik

add