Teres moden di Brunswick diberi perubahan penuh cahaya

Siapa yang tinggal di sini : Rebecca Lorraine dan Rory Langdon, kedua-dua pereka grafik; anak perempuan mereka Mila, 10, dan anak lelaki Zach, 8.

Gaya rumah : Awalnya sebuah teres Victorian satu tingkat yang dibina sekitar tahun 1910 di pinggir bandar Brunswick, Melbourne, telah dibongkar dan dibina semula sebagai rumah keluarga dua tingkat, dengan tiga bilik tidur, dengan mengangguk kepada arsitektur zaman.

Garis masa : Selepas kira-kira empat bulan perancangan, binaan itu mengambil masa 11 bulan.

Belanjawan : Belanjawan untuk pengubahsuaian ini adalah kira-kira $ 750, 000.

Dindingnya tunduk dan seolah-olah dipegang oleh sedikit lebih daripada cat, tetapi apabila Rebecca Lorraine dan Rory Langdon menemui teras Victoria yang runtuh ini pada tahun 2005, mereka tertarik dengan cabaran itu.

"Ia adalah rumah pertama yang kami beli bersama-sama dan kami terpesona oleh siling-siling yang tinggi, hakikat bahawa ia ditinggikan dari jalan raya, dan rumah persendirian, menghadap ke belakang, " kata Rebecca. "Kami berharap satu hari nanti kami boleh menjadikannya sesuatu yang luar biasa."

Rumah arkitek Ben Robertson datang untuk menyelamatkan dengan reka bentuk terbuka yang melemparkan kehidupan gelap rumah sebelum ini spektakuler.

Mereka tinggal di rumah itu, yang merupakan smack-bang di tengah-tengah Brunswick eklektik Melbourne, selama 12 tahun sebelum masanya tiba untuk menjadikan impian mereka menjadi sesuatu yang lebih besar.

"Kami tahu kami mungkin harus mengetuknya dan mula lagi, " kata Rebecca. "Kami menimbangkan sama ada ia lebih baik untuk bergerak, kerana rumah itu berada di jalan yang sangat sibuk, tetapi kami suka komuniti kami. Anak-anak pergi ke sekolah rendah berhampiran dan terdapat akses di belakang ke tempat kami menanam limau dan pokok-pokok kapur dengan jiran-jiran kita, kita tidak dapat berpisah dengannya. "

Kayu luar Blackbutt di pintu masuk rumah Rebecca dan Rory akan cuaca dengan usia, seperti yang akan pelapis. Dinding batu bata yang dikitar semula telah dibungkus dengan ringan dan bukannya diberikan untuk mendedahkan nada bata secara halus.

Mereka terlibat dalam Seni Bina Tektur dan reka bentuk dalaman dan memberikan pengarahnya, Ben Robertson, ringkasnya ringkas. "Kami mahu sebuah rumah penuh dengan ketawa dan kehangatan, " jelas Rebecca. "Kami mahu anak kecil untuk menyembunyikan diri dan kawasan untuk menceritakan kisah, dan untuk itu berfungsi tetapi segar dan disayangi."

senarai hantaran

  • Tekstur dan kontras "Ini bermakna membina rumah bata dengan banyak kayu, dan menggunakan bahan-bahan di mana anda dapat melihat ketidaksempurnaan semula jadi, " kata Rebecca.
  • Kehangatan "Kami mahu mewujudkan ruang yang dapat diakses, mesra dan hangat."
  • Borang yang mengikuti fungsi "Kami memberi tumpuan kepada mempunyai kawasan yang mudah didiami - dengan banyak ruang penyimpanan - yang juga kelihatan luar biasa."

Rumah itu terletak di tapak yang sempit dan bangunan asal menjadi semakin kecil semasa anda melangkahinya, menurut Rebecca. "Kami kebuluran untuk melayan rakan dan keluarga, " katanya. "Kami memerlukan ruang untuk mempunyai orang ramai dan ingin mengisi dengan udara dan cahaya."

Pemilik tempat makan Rebecca dan Rory kedua-duanya mempunyai mata yang berminat untuk reka bentuk. "Kerusi-kerusi J67 ini oleh Ejvind A Johansson telah dipulihkan oleh teman kami Jarrad Turner di Nord, dan soaped untuk menyesuaikan dengan jadual Fred oleh Design Markowitz, " kata Rebecca. Mereka digunakan dengan baik oleh Zach, ditunjukkan dengan Mila.

Rumah tua itu mempunyai tiga bilik tidur, dan pasangan itu ingin membina lantai kedua untuk menambah bilik tidur keempat dan mendapatkan ruang makan / makan di tingkat bawah yang lebih besar.

"Kami fikir rumah itu sepatutnya mengandungi keluarga yang semakin meningkat, " kata Rebecca. "Tetapi Ben mencadangkan kami menyimpannya sebagai rumah tiga bilik tidur dan sebaliknya menambah ruang tamu kedua di tingkat atas supaya anak-anak dapat memiliki ruang sendiri. Kami menyukai idea ini."

Kitchen Floored concrete flooring yang digilap dengan agregat lantai campuran agregat putih yang tinggi di Laminate lembah Soft Walnut dari Polytec, di atas batu Elba Cielo dari Signorino. Jubin bawah tanah putih yang disusun adalah splashback yang sederhana tetapi sentiasa berkesan.

Rebecca dan Rory dengan hati-hati mempertimbangkan ciri-ciri Victorian asal teres di bangunan baru.

"Kami mahu ia berasa seolah-olah bukan jenama baru, " kata Rebecca. "Siling tinggi adalah sebahagian daripada apa yang kita mahu dicipta semula, dan Ben melakukan pekerjaan cemerlang dalam membuat ciri-ciri besar rumah itu, dan kami memberitahunya bahawa kami ingin menyimpan garis bumbung yang menarik, yang pasti dilakukannya. orang yang berjalan melepasi rumah hari ini mengulas mengenai betapa hebatnya ia kelihatan dari luar. "

Tempat tinggal Reka bentuk silsilah jelas di seluruh, dari sofa B & B Italia 'Tufty-Too' yang dipesan melalui Ruang ke kerusi Sepanyol. Meja sofa Tati yang rendah dan lampu lantai Austere, kedua-duanya dari Great Dane. Permaisuri Kuba tangan dari Hali.

Selain daripada beberapa spesifik, dia dan Rory memberikan lesen seni penuh Tecture. "Sebagai pereka grafik, kita tahu kreatif berfungsi dengan baik apabila mereka dibenarkan untuk menjadi kreatif, " kata Rory. "Ben begitu mudah didekati dan kami mempercayainya, tegasnya."

Bagi Ben, kebebasan ini membebaskan tetapi sukar. "Ia boleh mencabar untuk reka bentuk tanpa sekatan atau parameter reka bentuk, " katanya. "Untuk memastikan kami tidak terlepas tanda, kami meminta pelanggan menggunakan kata-kata emotive dan perasaan untuk menerangkan apa yang mereka fikir membuat rumah. Peranan kami untuk menterjemahkan emosi mereka ke dalam ruang dan jumlah, tekstur dan bahan, konteks dan persekitaran."

Kajian sudut Kecil tetapi sempurna dibentuk, kawasan kemas ini menerima banyak cahaya semulajadi. Dinding, seperti di tempat lain, berada di Dulux Natural White. Kerusi DC09, Great Dane.

Kata-kata Rebecca dan Rory termasuk 'jujur', 'mesra' dan 'disayang' - sesuatu yang mereka rasa jelas dalam butiran yang lebih halus.

"Bahan ini membawa kehangatan yang nyata dan sangat dipertimbangkan di seluruh rumah, " kata Rory. "Bata yang dibungkus batu dan tongkat hitam di depan rumah akan cuaca dan hangat dengan usia. Kayu-kayu kayu itu membawa ke tangga dan panel di ruang tamu dan bilik mandi, kami suka kesepaduannya."

Pembina, Kumpulan Bangunan Bulan, fikir ia akan mengambil masa dua hari untuk merobohkan rumah lama, tetapi dalam keadaan yang sangat buruk itu turun kurang dari separuh masa.

Bilik serbuk "Terdapat dua bilik mandi yang lain sekarang, " kata Rebecca, "tetapi kami suka bilik serbuk di lantai bawah tanah kerana ia tersembunyi di bengkel berhampiran sudut kajian. Anda harus menolak pintu untuk membukanya."

Walaupun itu adalah bonus, terdapat isu-isu lain seperti pembinaan berkembang, seperti garis kuasa. Ia dimaksudkan untuk menjalankan overhead, tetapi tapak sempit memerlukannya dipindahkan ke bawah tanah - dengan biaya tambahan $ 6500. "Tetapi pada akhirnya, itu berhasil untuk yang terbaik kerana ia jauh lebih baik secara visual, " kata Rory.

Pada mulanya, pasangan itu cuba menjimatkan wang dengan tangki air panas hidron gabungan, tetapi ini mengurangkan penarafan tenaga enam bintang rumah, jadi tangki berasingan menjadi lebih cekap. Lantai juga berubah dari pelan asal.

Bilik tidur utama Sebuah palet yang disenyapkan dengan langsir semata-mata dan sprei Eskimo daripada Memburu Untuk George sangat sesuai untuk ruang Rebecca dan Rory. Ia juga memastikan lukisan seni akrilik berani yang bertajuk The Guest Room oleh Stephen Baker muncul dari dinding. Permukaan cerah oleh Studio Henry Wilson, Hub Perabot.

"Kami akan mempunyai papan yang digilap, tetapi menyedari bahawa pemanasan bawah tanah hidronic - yang luar biasa - berfungsi lebih baik di bawah konkrit, " kata Rory. "Kami pergi untuk konkrit yang digilap dengan campuran agregat putih yang tinggi untuk membawa beberapa kehangatan kepadanya." Pasangan itu suka hasilnya. "Rasanya seperti sebuah pavilion, " kata Rebecca.

"Hari ini, kita dapat memuat enam atau tujuh orang di sekeliling bangku di dapur, dengan melimpah ke halaman, " tambah Rory. "Kami sangat teruja untuk menghiburkan sekali lagi."

Rumah Tumbuh keluarga memerlukan ruang untuk bernafas dan berkembang, tetapi pemilik rumah yang sempit ini tidak mahu meninggalkan patch dalaman Melbourne mereka untuk melakukannya.

Di tingkat atas, bilik rumpus dan sudut belajar merupakan hits utama, tetapi nuansa rumah adalah kejayaan terbesar semua. "Ia berubah begitu banyak, ia luar biasa, " kata Rebecca. "Sekarang rumah kami adalah ruang tenang, tenang yang sangat kami, kami sangat gembira di sini."

bit terbaik

  • Tinjauan "Cahaya yang datang sangat luar biasa, " kata Rebecca. "Rasanya kita mempunyai pandangan peribadi kita sendiri."
  • Ruang yang cukup "Saya tidak percaya rumah itu berada pada tapak yang sama seperti dahulu, " katanya. "Pintu dan cahaya yang besar telah membuka begitu banyaknya. Kini rasanya seperti tardis apabila anda masuk. "
  • Kajian sudut "Itu ruang yang sangat pandai, " kata Rory, "dan bermakna kita dapat menonton anak-anak di komputer semasa mereka masih berada di ruang keluarga."

Pelajaran yang dipelajari

"Biarkanlah itu kepada pakar, " kata Rebecca. "Kami fikir kami akan melukis kayu di tangga menuju ke lantai pertama, untuk menjimatkan wang - tetapi akhirnya melakukan kerja yang dahsyat dan dibayar untuk menyelesaikannya dengan betul."

Lihat projek Rebecca dan Rory di langdonlorraine. Lihat karya Tecture di Tecture. Moon Building Group berada di Moon Building Group. Landscaper adalah Landskap Bespoke. Styling oleh Projek SideProject .

Lihat Galeri10 pengubahsuaian teres inspirasi

Tag:  Hidup & Makan Lawatan rumah Saln 

Artikel Yang Menarik

add