Sebuah rumah prefab modular dengan gaya pantai yang canggih

ruang mimpi-terbuka-ruang tamu-ruang terbuka

Siapa yang tinggal di sini : Pippa dan Bruce Lee; dan anak-anak mereka, Jensen, 6; dan Sienna, 4; ditambah dengan anjing keluarga, Jett.

Gaya rumah : Rumah prefab yang disesuaikan yang menggabungkan lengkung yang terdapat di bangunan jiran. Ia mempunyai empat bilik tidur, tiga bilik mandi, dua buah kajian, serta kolam keluar dari belakang.

Garis masa : Lapan bulan untuk rumah dibina, dihantar dan bersedia untuk masuk.

Belanjawan : Kos pembinaan, termasuk rumah Prebuilt, binaan tapak, kolam, landskap dan reka bentuk dalaman, ialah $ 1.85 juta.

Memberi mimpi tanah mereka di ikon Bondi Beach di Sydney menjadi rahmat untuk menyamar untuk Bruce dan Pippa Lee. Mereka mendapati selepas membeli sekatan dewan di kawasan itu tidak akan membenarkan mereka membuat rumah yang mereka anggap.

Pasangan itu telah melihat rumah Prebuilt tahun lalu di Grand Designs Australia . "Kami jatuh cinta dengan projek itu dan kemungkinan ia dibuka untuk kami, " kata Bruce. "Kami melihat laman web Prebuilt dan menyukainya - dan ia lebih murah daripada pilihan lain!"

Setelah kembali ke papan lukisan, pasangan itu mendapati blok tanah yang lebih besar di Rose Bay yang indah, mengurangkan sekatan yang telah menghentikan rancangan mereka. Kali ini, ia datang lengkap dengan aspek utara, pokok payung yang indah dan pokok-pokok Norfolk keluar dari belakang. "Kami semakin teruja lagi, " kata Pippa, dan bersama dengan pasukan Prebuilt dan arkitek rakan mereka, Pleysier Perkins, dia dan Bruce memulakan proses pembinaan rumah baru.

Bahagian luar melengkung adalah ciri yang menarik, berpakaian cedar berwarna dengan minyak Cutek 'Colourtone' dalam Black Ash.

Pasangan itu sudah mempunyai dua pengubahsuaian sebelumnya di bawah ikat pinggang mereka, dan menyedari perancangan dan komitmen yang berlaku bersama dengan pembinaan baru. Walau bagaimanapun, mereka tidak pernah mengalami reka bentuk pasang siap sebelum ini.

Backyard Di luar belakang, skru Scyon 'Stria' mendatar di Dune berbeza dengan cuaca Cuaca Weathertex tegak di cat Haymes Black Pitch.

"Kami sedar kami harus dianjurkan pada awal, " kata Bruce. "Kita harus jelas tentang apa yang kita mahukan di awal proses, kerana selepas itu tidak banyak ruang untuk ditambah kepada reka bentuk sebaik sahaja anda menyelesaikan konsep itu."

Pasangan itu duduk dan berfikir tentang apa yang mereka inginkan dari rumah. Mereka menyedari keutamaan mereka terletak di sekitar rumah yang bersimpati dengan keliling, tenang tetapi bersambung, dan mempunyai ruang yang cukup untuk kehidupan luar.

Potret Bruce dan Pippa bersama anak-anak mereka Sienna dan Jensen dan anjing Jett.

"Cahaya juga penting bagi saya, " kata Pippa. "Saya mahu rumah ini benar-benar memanfaatkan sinar matahari di seluruh harta benda dan kami benar-benar perlu dapat selesa menampung semua keperluan keluarga yang semakin meningkat."

Papan lantai kayu lapis 'Old Age Smoked & Limed' dari Royal Oak Floors menetapkan nada untuk palet warna terinspirasi pantai di seluruh rumah. Pembahagi abu Victoria yang gelap menggemukkan warna-warna yang lebih dalam yang terdapat di bahagian luar dan pintu depan.

Reka bentuk luaran rumah mengambil isyarat dari seni bina sekitarnya. "Keluk di bahagian depan rumah dicipta untuk mengikat ke balkoni pangsapuri Art Deco di sebelah, " kata Bruce. "Warna luaran diambil dari pokok besar di bahagian depan."

Dapur Pemandangan luar kehijauan disediakan oleh splashback tingkap pintar. Tumbuh-tumbuhan pasang bergema unsur-unsur semula jadi, sementara gabungan batu, kayu dan kaca menyediakan palet tekstur yang kaya. Alat-alat Smeg terbina dalam dan bangku pulau yang ramping menjaga rupa yang diperkemas.

"Ketika kami bertemu dengan Melissa Bonney dan Larissa Raywood dari The Designory, kami tahu kami akan menemui pereka dalaman untuk kami, " kata Pippa. "Mereka memahami selera kami dan mula bekerja dengan konsep 'gaya pantai yang canggih', yang kami sayangi."

Ruang makan Black Philippe Starck kerusi makan dan lampu loket Ay Illuminate yang berani dari Spence & Lyda memberikan ruang ini sebagai perasaan yang dramatik di rumah di mana neutral lembut adalah norma. Karya seni triptych oleh Adam Long menambah minat sementara cahaya matahari terbenam dari halaman belakang, menyediakan sambungan dalaman / luaran yang kuat.

Larissa bermula dengan menghubungkan kontras yang terdapat di luaran melalui skema dalaman. "Kayu kayu yang berbeza di muka bangunan ini terdapat di skrin kayu dalaman, bingkai tingkap, kerusi, permaidani, lampu loket ciri dan palet bilik tidur utama keseluruhan, " katanya. "Ini benang biasa yang boleh didapati di seluruh rumah."

Ruang tamu Sebuah paparan yang disapu dan dinding yang digantung di dinding mencipta paparan, kelihatan elegan, manakala kabinet Navurban New Age Veneers 'di Fremantle menawarkan suasana bersemangat. Benteng New Botticino yang terbina daripada Marble & Ceramic Corp sesuai untuk tempat duduk tambahan. Cahaya semulajadi mengambil nada madu dalam batu dan unsur kayu.

Mesyuarat bi-mingguan telah diadakan untuk memastikan pasukan boleh menarik palet bahan bersama-sama, "yang kemudian diikuti dengan pertemuan menghias dan hiasan, " kata Larissa. Mempunyai kedua-dua Pippa dan Bruce hadir di mesyuarat adalah kunci. "Ia membantu kami memindahkan proses reka bentuk bersama untuk memenuhi tarikh akhir yang ditetapkan, " kata Larissa.

Dek Dek geladak terbuka terus ke ruang makan.

Paparan terakhir disusun dalam model 3D oleh Pleysier Perkins. Model ini juga membolehkan keluarga melihat bagaimana sinar matahari bergerak melalui rumah sepanjang hari dan sepanjang tahun ini. "Cahaya membuat perbezaan yang sangat besar ke pedalaman, dan menatal bar di seluruh rumah yang dihasilkan oleh komputer membolehkan saya melihat apa yang bekerja dengan cahaya semula jadi, " kata Pippa. "Ia luar biasa."

Bilik tidur utama Sepasang lampu loket 'Pinch' tembaga dari Auhaus dan kusyen merah jambu dari Design Hunter membuat rasa hotel mewah di bilik tidur utama. Kertas dinding Shibori 'Stalactite' dari Milton & King Wallpaper menambah pola kepada palet kelabu dan hitam. Jadual sisi katil GlobeWest mudah kelihatan cahaya.

Tidak ramai pemilik rumah baru boleh berbangga bahawa rumah mereka tiba melalui pengiring polis, tetapi Lees pasti boleh. "Kami terpaksa menutup jalan dari jam 6 pagi ketika trak dari Melbourne tiba dengan rumah kami di atasnya, ditambah kren 100 tan, " kata Bruce. "Dan pada dasarnya itu adalah apa yang kita perlu merancang keseluruhan projek - kita hidup di jalan yang merupakan jalan keluar untuk sekolah, jadi kami harus memastikan rumah kami tiba semasa cuti." Bekerja dari tarikh ini, rumah, penyampaian dan kesesuaian semua perlu dirancang dengan teliti untuk memenuhi tarikh akhir. "Mereka melakukannya tanpa sebarang kebimbangan, " kata Bruce.

Kerusi tingkap Kerusi tingkap adalah cara mudah untuk mengetepikan tempat tertentu untuk bersantai. Di sini, kerusi bangku terbina dalam berfungsi sebagai simpanan, memakai palet abu-abu yang cerah dan menghadap ruang hijau bertenaga sambil memanfaatkan cahaya matahari petang ajaib.

Transformasi dari blok kosong ke rumah baru menggerakkan banyak minat di jalan. "Kami mempunyai orang dengan kamera berhenti dan mengambil gambar kerana modul pertama telah dikepang ke kedudukan, " kata Bruce.

Bilik mandi di tingkat atas, perkhidmatan master dipenuhi dengan jubin 'Stoneclay' dari Galeri Signorino Tile di dinding dan lantai, serta dinding ciri kipas marmer carrara kipas oleh Marble & Ceramic Corp.

Pasangan itu mengakui merasa gugup ketika rumahnya dihubungkan ke tempatnya, tetapi mereka tidak perlu bimbang. "Hati saya berada di mulut saya kerana dua modul pertama perlahan-lahan jatuh ke kedudukan, " kata Bruce. "Tetapi semuanya sesuai sama seperti Lego, " kata Pippa.

Cucian Ruang berfungsi ini diperlakukan dengan kesan luxe dengan tekstur organik dalam bentuk bakul dan karpet tenun, ditambah dengan jubin lantai kelabu yang pucat dan ruang bangku yang cukup. Rak terbuka terbuka yang pintar di atas bangku membuat storan mudah, sementara jubin bawah tanah adalah tambahan kontemporari.

Selepas lonjakan aktiviti, ia adalah enam minggu sehingga keluarganya boleh masuk, memastikan bilik mandi, dapur dan cucian disiapkan, dan perabot dalaman berada dan kelihatan seperti rumah itu ada di sana.

Backyard "Hidup, ruang makan dan dapur melihat ke belakang dengan kolam kami, " kata Bruce. "Ia adalah perasaan yang baik dan menarik mata ke luar."

Untuk maklumat lanjut mengenai syarikat-syarikat yang terlibat dalam projek ini, layari The Designory, Prebuilt and Pleysier Perkins. Styling oleh Larissa Raywood dengan bantuan Alexandra Donnolly .

Tag:  Luar & Berkebun Lawatan rumah Menghias 

Artikel Yang Menarik

add