Teres santai di Paddington dengan cahaya semulajadi yang cukup

Selepas berundur dengan 'kanak-kanak kecil, pasangan Sarah dan Andrew Richards, kembali ke Paddington dengan anak-anak dewasa dan menuai faedah pengurangan. Fotografi oleh Chris Warnes. Styling oleh Natalie Walton.

Siapa yang tinggal di sini : Sarah Richards, yang bekerja dalam perkhidmatan kewangan; suaminya, Andrew, yang memiliki kafe; anak perempuan Maddison, 24, dan anak lelaki Oliver, 21; dan labradors Charlotte dan Milo.

Gaya rumah : Rumah teres tiga bilik tidur Victoria yang dibina sekitar 1896 di Paddington, Sydney.

Garis masa : Selepas satu tahun perancangan, binaan itu mengambil masa hampir 12 bulan.

Bajet : Pasangan ini menghabiskan sekitar $ 700k, tidak termasuk perabot.

Kehidupan rumah Sarah dan Andrew Richards telah dilingkari penuh. Mereka berpindah ke Australia pada tahun 1990 dari UK sebagai backpackers, berkahwin setahun kemudian dan, setelah mendapat tempat tinggal, didirikan di Paddington di pinggir bandar Sydney. "Kami jatuh cinta dengan keluasan warisan zaman Victoria dan lokasi yang selesa untuk kedua-dua bandar dan pantai, " kata Sarah.

Selepas lima tahun menyewa, dan mengalu-alukan dua anak ke dunia, mereka membeli rumah pertama mereka - bukan di Paddington tetapi di Baulkham Hills di utara-barat bandar. "Ia menawarkan perumahan yang berpatutan di blok besar dengan sekolah-sekolah besar, " kata Sarah. "Impian kami sentiasa satu hari kembali ke Paddington."

Tapak halaman Apa yang ada beberapa pengacau dan patch rumput diubah oleh pemilik rumah Andrew, yang memasang dek penutup dan kebun tenggelam. "Pada musim sejuk, matahari menyentuh tempat ini, jadi kami meletakkan di geladak untuk memanfaatkan matahari, " kata isterinya Sarah. Kusyen ini dari Living Bungalow.

Pada tahun 2006, keluarga itu berpindah semula, mengubahsuai rumah empat bilik tidur di blok yang curam di pinggir utara Cheltenham. Mereka menyukai sekolah tinggi di daerah itu, tetapi pada tahun 2010, ketika anak-anak mereka, Maddison dan Oliver, hendak menyelesaikan sekolah, Sarah dan Andrew melihat penyewaan bekas Paddington mereka dijual dan pergi ke rumah terbuka. "Ia adalah teres kecil dan tempat yang hampir sesuai untuk keluarga kami, " katanya.

Dapur Sarah melegakan dengan anak perempuan Maddison dan anjing Charlotte dan Milo. Di sudut ruang tamu bersebelahan adalah sistem penceramah Bang & Olufsen 'Beoplay A9'.

Bagaimanapun, dalam perjalanan pulang, mereka terjumpa keindahan ini - teres dua bilik tidur yang besar dan tidak diusahakan. "Kami jatuh cinta dengan serta-merta, " kata Sarah. Ia mempunyai aspek utara yang diingini, siling tinggi dan ciri asal, dan ia berada di blok 155 meter persegi, bonus dalam paddington sempit.

Bahagian Luar Reno termasuk taman, tingkap, langkah-langkah dan jubin. Warna cat adalah warna komputer yang dipadankan dengan luaran asal. Jubin reka bentuk Popham, Bekalan & Reka Bentuk di tapak. Kusyen, Rumah H & M. Pot, Bunnings.

Andrew melihat rumah itu hanya sekali sebelum mereka membelinya, tetapi Maddison dan Oliver tidak begitu berminat dengan idea bergerak. "Jadi impian kami ditunda, " kata Sarah. Mereka menyewa tempat itu selama tiga tahun sehingga hari terakhir sekolah Oliver. Kemudian, akhirnya, pada tahun 2013 mereka pulang ke Paddington.

Hall Sebuah lengkungan tinggi mengalu-alukan rumah keluarga, di samping cangkuk dinding Zuster dan kayu Universo Positivo konsol dari Top3 By Design. Lampu loket, Lampu Beacon. Artwork, artis tidak diketahui.

Mereka tinggal di rumah selama 12 bulan, manakala arkitek Sydney Eva-Marie Prineas membuat rancangan untuk mengubahnya dari rumah dua bilik tidur, satu bilik mandi kepada satu dengan tiga bilik tidur dan dua bilik mandi. Agensi yang menyewakan harta mereka selama tiga tahun telah mengesyorkan Eva-Marie. "Kami suka dia sejak awal dan tidak mendapat sebut harga lain atau bercakap dengan sesiapa pun, " kata Sarah. "Saya berkongsi jenis gaya yang kita suka dengan Eva-Marie - dia mempunyai reka bentuk dalam fikiran dan saya menyukainya. Apabila anda melibatkan seorang arkitek yang hebat, anda perlu mempercayai mereka dan biarkan mereka menerajui."

Ruang makan Untuk memaksimumkan ruang, meja makan adalah lanjutan dari bangku dapur. Kerusi Mattiazzi 'solo', Daerah. Lampu loket 'Bunga', Great Dane.

Bangunan itu telah diberikan pengubahsuaian yang tidak simpatik pada tahun 1970-an dan telah rosak. Bahagian belakang rumah bocor ketika hujan. Kebanyakan perapian telah dikeluarkan dan hanya satu tetingkap sash kekal - tingkap depan telah digantikan dengan aluminium-rangka. Tambahannya ialah semua siling asal dan papan skirting telah disediakan. "Kami berminat untuk meletakkan kembali ciri-ciri asalnya kepada fasad yang mungkin, " kata Sarah. "Nasib baik, rumah itu adalah salah satu pasangan. Pintu depan mempunyai tetingkap asal supaya kita tahu bagaimana ia sepatutnya kelihatan."

Dapur "Saya suka cahaya, permukaan bersih yang mudah dikekalkan, berfungsi dan sedikit menyeronokkan, " kata Sarah. Permukaan lantai di seluruh kawasan hidup adalah Pandomo, salutan resin diri pada konkrit.

Binaan itu, yang dijalankan oleh Wayd Munro of Focusbuild, mengambil masa kira-kira 12 bulan untuk disiapkan. Walau bagaimanapun, laman web ini tidak mempunyai akses sampingan atau belakang dan berada di jalan sehala sempit, jadi perobohan dan pembuangan sampah perlu dilakukan dengan tangan. Selain itu, ketika lantai terputus, Sarah dan Andrew mendapati bahawa sampah dari pengubahsuaian sebelumnya, seperti perapian dan tempat tidur, tidak dibuang - ia telah diletakkan di bawah lantai. Akibatnya, terdapat kos tambahan untuk pembuangan sampah, termasuk beberapa asbestos.

Ruang tamu "Seperti sebahagian besar rumah ini dibina, kami membeli semua perabot baru, " kata Sarah. Sofa King Living slots kemas ke dalam sudut tangguh, yang ditangkap oleh lampu suspensi Flos 'Parentesi dari Euroluce. Meja kopi, Jalan Totem. Permaidani lembu, Blue Mountains Ugg Boots .. Throw, Adairs. Kusyen 'Circle', Window Window.

Itu bukanlah akhir dari kos yang tidak dijangka, yang telah menyaksikan belanjawan reno asal naik $ 400k ke $ 500k. Perapian dan cerobong asap adalah yang disenaraikan sebagai warisan dan perlu diperkuat dengan keluli untuk menghentikannya daripada jatuh.

Tempat tinggal Sarah saudara memberi keluarga sebuah papan destinasi London 'Paddington' lama, yang mereka bingkai. Di seberang bilik, perapian baru adalah tempat kegemaran musim sejuk.

Jumlah kontrak membina mendarat pada $ 700k - masih, perbelanjaan itu berbaloi. Ini adalah rumah keluarga yang terang, terang dan berfungsi yang menawarkan semua manfaat hidup di bandar besar. "Saya suka bahawa walaupun jejak yang agak kecil, kita semua mempunyai ruang sendiri apabila kita memerlukannya, " kata Sarah.

Basikal pejabat Andrew tergantung di pejabat. "Ini mungkin bilik tidur yang lain, tetapi kami mahu ruang kerja untuk kami berdua, " katanya. Kerusi pejabat 'FJÄLLBERGET', IKEA.

Bilik-bilik tidur adalah semua saiz yang baik, dan zon ruang tamu, makan dan dapur terbuka merasakan tersambung ke taman. Pasangan ini berdua mempunyai sejarah yang panjang dalam keramahan dan menikmati memasak - Andrew adalah koki yang berkelayakan - jadi dapur yang dihubungkan dengan kedua-dua ruang tamu dan taman adalah penting.

Bilik tidur utama Ruang ini adalah tempat perlindungan damai bagi Sarah dan Andrew, dengan pandangan yang cerah melalui pintu Perancis yang membuka ke balkoni. Bedlinen, Adairs.

Lantai yang dipanaskan membantu menjadikan ruang merasa nyaman dan Sarah suka pakaiannya. "Di teres, mempunyai cucian besar adalah kemewahan sebenar, " katanya. "Ia dengan mudah boleh menjadi bilik mandi ketiga, tetapi saya mahukan ruang khusus untuk mencuci dan besi setiap minggu tanpa merasa tergelincir ke dalam ruang yang kecil."

Bilik Mandi Apa yang digunakan untuk menjadi bilik tidur sekarang adalah bilik mandi keluarga di tingkat atas. "Saya suka kecerahan dan skala, " kata Sarah. "Ia tidak pernah lembap dan lantai dipanaskan." Basin, Villeroy & Boch. Bakul tenun, Papaya. Bin, Jalan Negara. Lampu loket, Lampu Beacon.

Mereka juga menikmati kebebasan yang datang dari storan terbina dalam. "Kami tidak pernah menyukai kekacauan atau mempunyai banyak perkara yang dipamerkan, " kata Sarah. "Semua rumah kami telah terang dan penuh cahaya, tetapi kami telah bereksperimen dengan warna - bermula dengan warna-warna cerah, kemudian bergerak ke nada neutral dan akhirnya ke kegemaran saya - putih. Mudah untuk mengekalkan walaupun dengan dua anjing besar!" Dengan anak-anak dewasa, keluarga kini gembira untuk hidup lebih kecil tetapi lebih bijak.

Bilik mandi Mandi terbenam direka oleh arkitek Eva-Marie, dan Andrew membuat kedi dari sepotong kayu ek lama. Jubin lantai reka bentuk Popham dari Bekalan & Reka Bentuk di Tempat Duduk di pintu depan.

Pelajaran yang dipelajari "Saya tidak 100 peratus pasti akan melakukan lantai konkrit lagi, " kata Sarah. "Arkitek kami pada mulanya menyangka kita perlu membuat kayu, tetapi kami bimbang tentang anjing-anjing yang merosakkannya dan pergi dengan konkrit. Konkrit itu ternoda semasa proses pembinaan dan kami kemudian menambah salutan di atas, yang tidak mempunyai rasa yang sama digilap. Pada penghujung hari, goresan konkrit juga, jadi kayu mungkin lebih baik - dan lebih murah - pertaruhan. "

Cucian Ini adalah salah satu tempat kegemaran Sarah. "Ia tersembunyi tetapi ia mempunyai ruang yang mewah, " katanya. Seperti di bilik mandi, lantai-berjubin Design Popham dipanaskan. Bakul penyimpanan, Howards Storage World.

Deck Ruang ini menawarkan berundur mengalu-alukan kedamaian di dalam bandar. Satu persekitaran luar dari Flower Power Garden Centers membolehkan pasangan itu turun. Penanam vertikal melembutkan paparan dinding arang.

Untuk melihat lebih banyak kerja oleh Eva-Marie, lawati Architect Prineas. Berhubung dengan pembina di Focus Build.

Tag:  Lawatan rumah Luar & Berkebun Dapur 

Artikel Yang Menarik

add