Chalet ski yang telah diubahsuai di Mount Hotham adalah melarikan diri yang sempurna

Siapa yang tinggal di sini : Joe Bartolo, pengarah urusan Incore Developments; isterinya Olivia, pengarah perkhidmatan korporat kumpulan Incore Developments; dan anak-anak mereka: Milla, 9, dan Kayden, 12.

Gaya rumah : Chalet tiga tingkat di Gunung Hotham, Victoria, diberi kemas kini kontemporari.

Garis masa : Dari awal hingga akhir, pengubahsuaian mengambil masa tiga bulan.

Belanjawan : Anggaran untuk projek ini adalah kira-kira $ 500, 000.

Setiap sekarang dan kemudian, satu projek datang bersama-sama dengan cabaran-cabaran itu dan menentang semua bingkai masa logik. Itu berlaku untuk chalet alpine tiga tingkat di Victoria's Hotham Heights. Dengan musim ski yang semakin hampir, pemiliknya baru memberikan diri mereka hanya 12 minggu untuk menjadikannya emas salju-bunny.

Pasangan Melbourne Joe dan Olivia Bartolo telah melompat pada peluang untuk membeli pada tahun 2018 apabila pemilik sebelumnya bersetuju untuk menjual. Para pemain ski yang berminat dan dua orang anak sekolah mereka telah mengagumi harta tersebut selama beberapa tahun dan mahu menubuhkan pangkalan mereka sendiri di kawasan itu.

Di dalam salji Di Gunung Hotham, Victoria, tempat percutian musim sejuk yang mewah telah diubahsuai tepat pada waktunya untuk musim sejuk. Projek ini ditolak bersama dengan harta kakaknya di sebelahnya, yang juga dikemas kini dalam gaya yang mesra dan mesra.

Ditakdirkan oleh cuaca yang keras dan akses terhad kepada perdagangan dan bahan, Joe dan Olivia mempunyai tetingkap selama tiga bulan untuk menyelesaikan renovasi, dari peringkat perancangan hingga ke hiasan hiasan. Mereka berpaling kepada pereka dalaman Jessica Bettenay dari Resident Avenue untuk bantuan pakar. "Melibatkan Jess dan pasukannya bermakna projek itu direka dengan sempurna, dalam masa sejam dalam hidupnya, walaupun ketika turun ke kawat!" kata Joe.

Ruang tamu Perapian Oblica 'Shaker' yang baru adalah cara yang canggih untuk memerangi sejuk. Tekstur diperkenalkan melalui lampu loket Ay Illuminate dari Spence & Lyda dan karpet berlainan daripada Bayliss. Sofa, kusyen dan meja sampingan adalah dari Jardan.

Dari saat ini harta itu selesai, perancangan mula mengubah suasana dalaman chalet dan tidak praktikal menjadi surga musim sejuk kontemporari yang menawarkan fungsi dan kecanggihan.

Joe dan Olivia

  • Bawa beberapa kehangatan melalui bahan mewah dan tekstur yang menarik, serta tambahan mewah seperti pemanasan bawah lantai.
  • Tambah kemasukan praktikal yang membuat peralihan bebas dari hari yang aktif secara fizikal di lereng ke malam yang santai di hadapan perapian.
  • Memaksimumkan pandangan dengan ruang hidup dalam gaya pintar dan kontemporari yang melengkapkan persekitaran rumah.

Dapur / ruang makan Sebuah bangku yang direka khas dengan meja makan yang dipasang oleh Resident Avenue adalah elemen ciri zon ruang-cerdas ini. Kerusi Otto dari Jardan melengkapkan tetapan. Serbuk granit benih hitam Zimbabwe, splashback Smartstone 'Statuario Venato' dan ukiran venir Elton Group 'Evenex'. Karya seni Awan 1 oleh Matt Johnson menyuarakan pandangan. Kerja seni oleh Stephanie Kloss.

"Kami mahu keluarga melepaskan diri, bersantai dan terlibat bersama ketika mereka masuk ke dalam, " kata pereka kanan Jessica, yang menyelia perancangan ruang dan reka bentuk dalaman keseluruhan projek itu. "Matlamat kami adalah untuk mewujudkan kehangatan dengan penggunaan tekstur dan kedalaman warna. Ruang yang diperlukan untuk menjadi sangat bertentangan dengan persekitaran yang dingin, dan menggalakkan kelonggaran seharian di lereng."

Kawasan hidup Reka bentuk unsur-unsur seperti tungku adat (untuk simpanan kayu dan paparan) dan rak terapung dari Fenton & Fenton memaksimumkan ruang padat. Campuran kusyen dari Jardan menambah lagi lapisan keselesaan.

Untuk menyediakan keluarga dengan penginapan percutian yang mesra pengguna, setiap tiga tingkat dan bilik mereka telah dipertimbangkan semula. Lantai bawah telah dikonfigurasi untuk memasukkan bilik kering dan kemasukan yang lebih berfungsi dengan tempat duduk dan penyimpanan, dan dua bilik tidur di tingkat pertama telah direka bentuk semula untuk membolehkan akses berasingan dan ruang almari pakaian. Di tingkat teratas, ruang dapur dan ruang tamu telah ditukar untuk memanfaatkan pemandangan Alpen yang luas di sekeliling chalet.

Kemasukan Tempat yang berguna di kemasukan kini mempunyai tempat duduk bangku dengan kusyen neoprena kalis air serta simpanan untuk kasut berjalan kaki dan Reka bentuk Dengannya untuk menggantung kot dan jaket. Rantai dinding, Porcelain Bear.

Di setiap peringkat, pereka Jessica menyedari penglihatannya yang hangat, dengan interior yang bertekstur dengan kemasan yang termasuk jubin lantai porcelain tiga dimensi dari Urban Edge Ceramics, dan beberapa dinding yang dilengkapkan dalam papan kayu Perancis yang direka oleh Grey dari Royal Oak Floors, dengan yang lain dicat Resene Castle Rock, warna yang dipilih untuk nada kelabu dan hijau semulajadi.

Bilik Mandi Diamond porcelain jubin dari Urban Edge Ceramics membentuk latar belakang yang besar untuk kesombongan dan Middle Of Nowhere cermin.

Di zon memasak yang baru didamaikan, sepasang pilihan bahan yang dipancarkan membawa perbaikan kepada ruang: granit Zimbabwe hitam yang dipancarkan di bangku simpanan yang direka khas, dan berbeza dengan Smartstone Statuario Venato pada splashback.

Bilik Mandi Jubin mandi juga disediakan dari Urban Edge Ceramics. Keran dan pancuran hitam, Astra Walker. Tuala bilik mandi, Bedouin Societe.

"Keran hitam dan perabot kayu gelap meningkatkan drama dan menambah kecanggihan yang lebih moden ke rumah, " kata Jessica sambil menambah bahawa citarasa percutiannya turun ke sentuhan lembut. "Kombinasi kulit, bulu dan baldu adalah lapisan yang menghasilkan hasil tekstural, " jelasnya.

Bilik tidur utama Perancis Kelabu kayu pelapisan dari Royal Oak Lantai dan dinding di Resene Castle Rock adalah nada musim sejuk yang diilhamkan oleh padang salji. Katil Finley kulit dari Jardan, dengan linen oleh Sage Dan Clare. Pintu gelongsor mendedahkan bilik kering di luar.

Salji awal pada tahun 2018 bermakna bahawa mengakses perdagangan dan bahan lebih mencabar daripada biasa. Untuk memastikan projek itu bergerak ke hadapan, beberapa kerja bangunan telah diselesaikan mengikut urutan, yang memerlukan pengurusan projek yang bijak.

Kawasan tamu Meninjau pemandangan Gunung Hotham dijalin oleh tingkap aluminium yang baru. Bang & Olufsen BeoPlay A9 keluarga adalah sempurna untuk sesi bersantai.

"Kami melepaskan harta itu kembali ke bingkainya kerana bingkai tingkap rosak dan chalet amat memerlukan bantuan, " kata Joe. "Kemudian kami menyusun semula dinding dan meninggikan tinggi siling, dan orientasi semua kawasan basah. Untuk mengalahkan salji, bengkel masuk selepas permaidani dipasang dan perabot itu disampaikan.Ketika kami mula menghias kami tidak mempunyai Tukang kayu dan bangku di dalam. Lukisan itu selesai dengan baik sebelum kita biasanya melakukannya apabila suhu jatuh dan kami sedang berusaha untuk mendapatkan cat kering. "

Idea terang Sebuah bank tingkap sangat bijak untuk membingkai pandangan, tetapi apabila anda mahu mengurangkan silau dan / atau perangkap haba, buta roller rollout adalah ideal.

Faktor lain yang mempengaruhi hasilnya ialah tangga sempit. Untuk mengatasi ini, sofa besar di ruang tamu telah direka oleh Resident Avenue dalam dua bahagian supaya dapat dengan mudah dibawa menaiki tangga ke tingkat teratas.

Bilik kering Robert Redford cetak di dinding adalah mengangguk yang menyenangkan untuk tujuan bilik ini, yang mengendalikan semua cara gear sejuk cuaca dengan rahmat. Kusyen, Sage Dan Clare.

Pengilang tempatan Jardan memberikan banyak perabot tambahan, dan setiap item dalam chalet - ke bawah ke meja makan - kemudian dipilih untuk dipadankan. Objektif awal adalah berundur musim sejuk yang mengalu-alukan keluarga dan rakan-rakan dapat bersama-sama, dan itu dicapai dengan gaya yang hebat.

Salji Rumah ini telah berubah menjadi tempat percutian keluarga yang muktamad.

bit terbaik

  • Bahan - bahan yang dikerjakan Kayu-pelapisan di dinding, dinding tiga dimensi dan jubin lantai, dan kerajinan yang dibuat dari venir bertekstur membuat kombinasi sentuhan permukaan.
  • Tempat perapian Perapian Oblica yang berdiri bebas berfungsi sekeliling dengan gaya moden, menjadikannya pilihan yang sempurna untuk melarikan diri musim sejuk.
  • Lokasi Sebagai chalet terletak betul-betul di berjalan-jalan ski Big D Mount Hotham, memukul cerun adalah hanya masalah berjalan keluar pintu belakang dan memakai ski.

pelajaran yang dipelajari

"Setiap batasan, terperinci dan pengukuran dianggap tepat dari awal, tidak ada masa untuk kesilapan atau perubahan minda pada sesuatu projek seperti ini, ia adalah satu perkara yang dilakukan sekali dan melakukannya dengan betul, " kata Jessica.

Untuk maklumat lebih lanjut tentang kerja Jessica, layari Resident Avenue.

Lihat GaleriAkhir pantai dirombak di pulau peribadi sendiri

Tag:  Bilik tidur Menghias Dapur 

Artikel Yang Menarik

add