Sebuah pondok papan cuaca di Sandringham diberi perubahan warna yang berwarna-warni

Siapa yang tinggal di sini : Hotelier Doug Maskiell dari Sand Hill Road, isterinya Jenny, ibu tinggal di rumah; dan anak-anak mereka, Piper, 5, Felix, 3; dan Jake, 1.

Gaya rumah : Kediaman papan cuaca era lewat zaman Victoria yang diperbaharui dengan lanjutan dua tingkat belakang di pinggir bandar Sandringham, Melbourne.

Garis masa : Pengubahsuaian mengambil masa sembilan bulan, dengan keluarga yang bergerak ke harta sewa untuk tempoh tersebut.

Kembali pada hari musim panas pada tahun 2011, Doug Maskiell, isterinya, Jenny dan anak perempuannya, Piper ditarik keluar di luar pondok papan cuaca yang bobrok di pinggir bandar Melbourne, Sandringham.

Sambungan warna Kunci kejayaan warna di rumah Doug dan Jenny adalah faktor yang menyeronokkan. Terdapat pop corak dan tekstur yang mengejutkan dalam kemasan dan kepingan yang lebih awal di seluruh rumah.

Tidak perhatikan lukisan cat atau taman yang terlalu banyak, Doug bukannya melihat beberapa bapa setempat menendang jejak kaki dengan anak-anak mereka di atas jalur alam semula jadi yang meleleh dan lebar. "Rasanya seperti kami sudah pulang, " kata Doug. Pasangan itu membuat dan menerima tawaran mereka pada hari yang sama.

Taman Taman penyelenggaraan yang subur masih rendah mencecah kotak untuk pemilik rumah Doug dan Jenny. "Kami mahukan taman tanpa bunga yang mekar melalui musim bunga dan musim panas, " kata Doug.

Keluarganya berpindah dan membelanjakan satu tahun merombak pembaikan yang penting, meletakkan masa untuk menggunakan Pinterest dengan baik. Doug juga memanggil pengalamannya sendiri. "Syarikat saya Sand Hill Road mengubah dan mendesain semula pub lama supaya kami sudah tahu kami ingin bekerjasama dengan arkitek yang kami gunakan secara komersil, " katanya.

Hallway Dinding tembok terletak di antara bahagian depan rumah dan lanjutan belakang. "Beg Reka Bentuk Dinosaur adalah karya seni dalam diri mereka, " kata Doug. Ciri cat cat grafis yang menetap di pintu hanya dapat dilihat.

Seni Reka Bentuk Teknikal + Reka Bentuk Interior ditugaskan untuk mengekalkan fasad papan cuaca pondok, dua bilik tidur dan lorong yang pertama sambil menambah dapur, ruang tamu dalaman / luaran serta lanjutan tingkat kedua untuk akhirnya mewujudkan rumah keluarga empat bilik tidur.

Facade "Setiap kali saya berhenti selepas bekerja dan melihat pintu biru, saya rasa saya sedang bercuti, " kata Doug. Pintu itu telah dicat di Dulux High Blue.

Sementara itu, terima kasih kepada memburu internet mereka, Doug dan Jenny ditarik ke karya Doherty Design Studio. "Kami pergi terus ke Mardi Doherty untuk kawasan pedalaman, " kata Doug. "Kami menjelaskan bahawa kami mahukan rumah dengan rasa bersenang-senang, yang boleh menjadi rumah keluarga yang berfungsi dan bergaya, dia mendapatnya segera."

Ruang makan Sebuah candelier Ross Gardam 'Silhouette' terletak di atas meja Jardan dan kerusi Santa & Cole dari ECC Lighting + Furniture.

Selama pengubahsuaian selama sembilan bulan, Doug, Jenny, Piper dan tambahan baru, bayi Felix, berpindah ke harta sewa, yang terletak di jalan yang sama dengan tapak bangunan. "Ia bagus untuk Jen dan anak-anak dapat melihat rumah itu berbentuk, " kata Doug. "Ia juga hebat untuk dapat memasuki dan menyelesaikan sebarang masalah atau menjawab soalan dengan cepat."

Lorong "Kami mahu keluar dari dinding plaster dengan seni, " kata Doug dari dinding lamina tersuai. "Kami memotong lubang yang menunjukkan kepada wain saya, yang disimpan di bawah tangga."

Sebaliknya, yang begitu dekat dengan binaan membuat masa seret. "Apabila anda melihatnya setiap hari, anda tidak mempunyai perspektif untuk melihat sejauh mana binaan itu telah datang, " kata Doug. "Saya tahu segala-galanya berlaku secepat mungkin - saya hanya tidak sabar!"

Pemilik dapur Doug, dengan anak perempuan Piper, duduk di bangku bar dari Luke Furniture. Pantry tukang masak yang tersembunyi mengekalkan pandangan bersih dapur, menyembunyikan peti sejuk, pembakar roti dan pinggan mangkuk.

Sekarang, rumah yang dirombak itu telah melebihi semua jangkaan. "Dapur adalah tempat anak-anak bermain hangat ketika Jen dan saya sedang bercakap dan memasak - ruangan itu hanya berfungsi, " kata Doug. Dia sama-sama gembira dengan pilihan reka bentuk berani.

Ruang tamu Tingkap murah hati membolehkan ruang tamu belakang ini diisi dengan cahaya semula jadi. Tekstur datang dalam bentuk sekeliling perapian yang diperbuat daripada batu-bata kaca dari Produk Euroa Clay dan bijian pucat yang bervariasi dari lantai messmate yang bermutu pilih dari Eco Timber.

"Apabila Mardi mencadangkan permaidani rambut kambing oren di tangga, Jen dan saya mengangkat kening kami tetapi kini kami menyukainya, " kata Doug. "Ciri cat biru grafik di pintu gelangsar mungkin dilihat sebagai berisiko tetapi kami fikir ia cantik."

Ruang tamu Kebanyakan perabot rumah dari Jardan, termasuk kerusi 'Pearl' dan meja 'Olba'. Karya seni penguasa adalah oleh artis Melbourne, Andrew O'Brien. "Ini epik dan ia melengkapkan bilik tetapi ia tidak menggembirakan, " kata Doug.

Doug dan Jenny telah membuat satu lagi tambahan ke rumah sejak bergerak, anak mereka Jake. "Untuk meletakkan akar di rumah ini, kami telah membuat terasa hebat, kata Doug." Kami berada di sini untuk jangka masa panjang. "

Bilik mandi kanak-kanak Cermin buatan khas menentang jubin dari Artedomus. "Terdapat banyak penyimpanan untuk dinosaur Felix, yang mencari jalan ke pancuran, " kata Doug.

Pelajaran yang dipelajari "Mengharapkan yang tidak dijangka ketika datang ke majlis, " kata Doug. "Terdapat kelewatan yang ditadbir oleh dewan untuk membina tingkat kedua, yang mencabar, kami tidak mempunyai bantahan daripada jiran-jiran tetapi kami harus mengiklankan rancangan itu sebanyak dua kali kerana majlis mengubah fikiran mereka beberapa kali pada kami membina. tetapi kami tiba di sana pada akhirnya. "

Kajian Doherty Design Studio bertanggungjawab terhadap tanggam rumah, termasuk meja ini. Artwork: Mara Girling.

Apa yang akan saya ubah "Saya akan mencari jalan untuk membina bilik bawah tanah wain yang lebih besar di bawah tangga, Tetapi anda tidak boleh memilikinya dan kerana kami menghabiskan masa yang lama untuk menyesuaikan reka bentuk rumah, akhirnya saya tidak boleh lebih bahagia . "

Bilik tidur utama Bilik tidur Jardan 'Nook' adalah kerusi bintang.

Untuk maklumat lanjut mengenai karya Doug, lawati Sand Hill Road. Lawati Architecte Architecture + Design Interior dan Doherty Design Studio.

Tag:  Menghias Bilik kanak-kanak Dapur 

Artikel Yang Menarik

add