Sebuah rumah pantai kontemporari putih di Afrika Selatan

Siapa yang tinggal di sini : Suami dan isteri Rob dan Gina McClelland, pemilik syarikat produksi 2Produk; anak perempuan Meeca, 11; dan Hannah, 7; dan anjing Amstil, Max dan Texan.

Gaya rumah : Rumah kayu sembilan bilik tidur, kontemporari sembilan bilik mandi kontemporari, yang bersayap dengan bunyi yang tenang di lokasi tepi pantai di pantai barat Afrika Selatan.

Apabila Rob dan Gina McClelland memulakan pencarian untuk tanah untuk membina rumah keluarga kedua, senarai panjang adalah panjang.

Mereka mahu banyak ruang untuk anak perempuan mereka, Meeca dan Hannah, dan tiga anjing untuk berlari dan mereka mahu berada dalam jarak perjalanan dari Cape Town Afrika Selatan dan ladang tepi pantai mereka di pantai barat di Teluk Elands yang jauhnya jauh.

Model bekas juga mahu dapat menggunakan rumah dan tanah sekitarnya sebagai lokasi menembak untuk syarikat pengeluaran mereka, 2Productions, yang memanggil pemandangan laut tanpa gangguan, cahaya yang besar dan latar belakang yang indah.

Luar Mereka mengatakan bahawa anda tidak boleh selalu mendapat apa yang anda inginkan, tetapi pemilik Rob dan Gina datang dekat dengan rumah mereka yang indah di Afrika Selatan. Bermain di sekitarnya yang mengagumkan, dek rumah dan kolam renang menjadikan tempat tontonan yang sempurna.

Mereka menyempitkan perburuan ke bahagian lain di pantai barat. "Kami menyukainya di sini, tempat yang sangat istimewa di mana anda merasakan ada petualangan, " kata Rob. "Terdapat keliangan dan angin off-shore membuat pelayaran hebat."

Pemilik Potret Rob dan Gina, yang bercita-cita dengan anjing Amstil, mampu mencipta rumah yang tidak hanya menandakan semua mata pada senarai hantaran mereka tetapi juga menghormati lokasi pantai, sambil meninggalkan clichés nautika di pintu.

Dan pasangan itu akhirnya mendapat tempat untuk merealisasikan impian mereka di Grotto Bay Estate, yang merupakan sebahagian daripada Rizab Biosfera Pantai Barat Cape, di mana keindahan alam, keanekaragaman hayati, sejarah dan budaya dilindungi oleh undang-undang.

Ruang makan Ruang ini juga direka untuk membuat vista yang paling menarik.

Laman ini terletak di sebelah selatan teluk, memberikan kelebihan utama ke atas sifat-sifat tempatan yang lain - keupayaan untuk mengarahkan rumah ke utara tanpa menjejaskan pandangan. "Anda mendapat cahaya yang baik tetapi tidak panas yang teruk dari orientasi timur-barat, " kata Rob. "Saya menjangkakan sebuah rumah yang akan 'mundur' secara progresif untuk melepaskan cahaya Utara sebanyak mungkin dan memaksimumkan pemandangan laut."

* Pelan terbuka ** Memelihara kehidupan dalaman di luar adalah penting dalam reka bentuk rumah.

Kawasan ini dikawal oleh kod bangunan estetik yang membataskan ketinggian bangunan hingga enam meter dan membolehkan tiga gaya rumah: gaya 'ladang', 'gaya pantai barat' dan 'pantai'. Bekerja dalam parameter ini, pasangan itu tahu dari awal bahawa mereka ingin mencipta sebuah rumah balak kayu kontemporari, yang bercakap mengenai kehidupan pantai yang tenang dan riang.

Dapur Ruang ini, seperti seluruh rumah, dimandikan dalam cahaya semulajadi, yang dimaksimumkan dengan palet putih yang menyeluruh. Walaupun komitmen terhadap nada itu, rumah itu menghindari perasaan klinikal kerana penambahan kayu hangat dan lampu loket textural.

Rob menghampiri pereka seni bina Alan Paine dari Logo Homes untuk menterjemahkan visi ini menjadi kenyataan. Rancangan Alan memposisikan ruang hidup di tengah-tengah rumah, dengan jumlah ketinggian dua tingkat tinggi yang menambah rasa lapang rumah siap.

Deck Perancangan tata letak pintar membolehkan keluarga menikmati pemandangan laut dari kaunter - tempat yang indah untuk sarapan pagi.

Sebaik sahaja rancangan itu siap, tempoh pembinaan selama 15 bulan berjalan dengan lancar, dengan satu-satunya cabaran ialah jumlah pasir yang terpaksa dipindahkan. "Nasihat yang boleh saya berikan untuk bangunan di atas pasir adalah 'Jika ragu-ragu, tambah lebih banyak keluli', " kata Rob.

Ruang tamu Yang sejuk dan berangin sama seperti mana-mana rumah pantai haruslah, tekstur semulajadi, seperti rumput laut, mencerminkan persekitaran dan menambah minat.

Gina kemudian memberi tumpuan kepada pedalaman. Daripada memilih palet warna biru-dan-putih yang cenderung bergaul dengan rumah-rumah pesisir, dia mencerminkan rasa alam sekelilingnya. Permukaan yang dicat putih-putih menambah rasa keterbukaan dengan pintu pengatup dua lipat membuka ke geladak yang membingkai rumah.

Pelan terbuka Dengan sekatan bangunan untuk bersaing dengan, idea Rob dan Gina yang genius untuk menambahkan kelantangan berganda ke zon yang menghiburkan membawa getaran yang terbuka dan terang.

Palet yang tajam disentuh dengan tekstur kayu dalam semua bentuknya; dari angin dipakai dan cuaca, diasah dan buatan tangan untuk lebih halus selesai. Butir-butir semula jadi, seperti hiasan tenunan dan rotan, membawa kehangatan ke rumah yang penuh cahaya.

Bilik tidur utama Bilik tidur empat tiang yang diperbuat dari kayu salvaged memberikan ruang keagungan yang rileks.

Tetapi menyempurnakan interior akan menjadi tidak berguna jika lokasi yang luar biasa tidak dimodalkan. Memastikan orang luar menyambut pandangan tanpa mengganggu mereka adalah kunci kejayaan zon. Rob menginginkan kolam infiniti, untuk mencipta ilusi air dan penggabungan laut, tetapi ini terbukti sedikit rumit.

Bilik tidur utama Bilik tidur utama mempunyai tab mandian percuma.

"Apabila saya menerangkan idea ini kepada orang-orang kolam, mereka memberi saya gambaran yang kosong, jadi saya akhirnya merancang dan membina sendiri, " katanya. "Pasukan bangunan membina rangka besi dalam bentuk yang saya mahu, diisi dengan konkrit dan selesai dengan warna berpasir."

Facade Tembakan panorama memberikan skala reka bentuk yang mengagumkan. Ia merangkumi gaya pantai santai dengan sempurna.

Dengan segala kerja keras di belakang mereka, Rob dan Gina kini bebas untuk menikmati rumah mereka. Tempat kegemaran Rob adalah dapur di mana zon yang dikongsi bersama di kawasan pelan terbuka yang menumpahkan ke geladak.

Luar Kawasan pancuran mandian yang diperbuat daripada kayu kayu menghalang garam dan pasir masuk.

"Kerana kami berada di lereng, ini bermakna apabila anda berdiri di kaunter dapur, anda adalah paras mata dengan landskap, dan jika anda duduk di sisi lain, anda boleh membakar matahari pagi seperti kadal."

Apa cara untuk memulakan hari ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai Logo Homes, lawati Logo Homes. Kisah yang dihasilkan oleh Bureaux.

Tag:  Luar & Berkebun Rasuk Hidup & Makan 

Artikel Yang Menarik

add