Rumah keluarga dicipta semula dengan gaya kontemporari klasik

Rumah keluarga mengambil makna baru sekali apabila anak-anak terbang ke kandang. Lebih kurang orang secara amnya bermakna tidak seberapa banyak ruang yang diperlukan, jadi bergerak di tempat yang lebih kecil cenderung menjadi langkah berikutnya yang diasumsikan untuk nesters kosong.

Walaupun pemilik rumah Melbourne ini menggunakan idea untuk berpindah ke sebuah apartmen, kesukaan mereka untuk ini, harta yang mula-mula mereka pindah ke tahun 1980-an, akhirnya menang. Faktor penentu? Cahaya utara yang indah, tulang perkasa dan banyak kenangan.

Arca Meadmore Clement terletak di bangku yang direka khas. Jadual Maxalto 'Lithos dari Ruang memegang mangkuk Georg Jensen.

Walau bagaimanapun, ia telah hampir 35 tahun (dengan beberapa kemas kini dan facelifts di sepanjang jalan) dan pelanggan bersedia untuk perubahan. "Hanya kerana keluarganya bergerak tidak bermakna perkara menjadi lebih kecil, " kata Paul Hecker dari Hecker Guthrie yang terlibat dalam kerja reka bentuk dalaman.

Bagi pemilik rumah ini, ia sebenarnya bermakna perkara semakin besar dengan cara cucu dan keluarga yang rapat. "Mengurangkan rumah anda hanya dapat disusun semula. Ini hanya bermakna bahawa anda mungkin tidak memerlukan banyak bilik tidur tetapi tidak semestinya anda mahukan tempat tinggal yang kurang. Ini memastikan bahawa anda menggunakan semua ruang yang anda ada."

Sofa Maxalto 'Crono' dari Ruang Angkasa. Jadual sebelah Classicon 'Bell' dari Anibou. Bolia 'Meteor' cahaya dinding besar dari Kelektiv.

Oleh itu, dengan hampir semua bilik tidur asal yang digunakan, suite master tingkat atas adalah satu-satunya kawasan swasta yang dihadiri. Arkitek SJB memperluaskan bilik yang telah disediakan untuk membuat jalan masuk, sementara Hecker Guthrie mencipta perkhidmatan baru.

Mebel klasik dan kontemporari, marmar berkrim melengkapkan lekapan hitam mat dan mandi mandian Agape 'Ottocento' yang merupakan versi moden dari tab mandi besi klasik dengan kaki cakar.

Bedhead bedah oleh Hecker Guthrie di fabrik Quilted Andrew Martin 'Hoffman'.

Bilik mandi utama mempunyai mandian mandian Agape 'Ottocento' dari Artedomus. Cermin dan tanggam adat oleh Hecker Guthrie.

Sebelum mengubahsuai bahagian dalamannya secara klasik Eropah, dan kepingan antik, pemiliknya paling lama tinggal, walaupun dipindahkan. "Barang-barang eklektik dan berharga dari perjalanan pelanggan ditarik ke dalam kelegaan tajam dan diberi kehidupan baru disandingkan dengan gaya kontemporari, " kata Paul, merujuk kepada pertemuan lama dan baru.

"Kami tidak mahu membuang kenangan semua orang. Sebagai rumah keluarga, kami perlu menghormatinya." Bunyi secara struktural, skirting asli, hiasan hiasan dan pintu melengkung telah disimpan, tetapi di aras tanah rumah itu sebahagian besarnya terpeleset, dengan papan lantai oak menggantikan travertine yang sedia ada.

Di dalam bilik serbuk, cermin vintaj dari Nicholas & Alistair.

Dalam entri, sebuah commod antik dari Graham Geddes memegang cahaya Foscarini 'Plass' dari Space, dan mangkuk kaca oleh Mark Douglass.

Apabila masuk bilik persidangan formal adalah ke kiri. Di sebelah kanan, koridor mengarah ke dapur dengan dua langkah menurun ke ruang tamu belakang. Kawasan ini dihubungkan dengan lancar oleh ruang makan pusat yang dibayangkan semula.

"Bilik makan kami sangat kecil dan keluarga kami semakin besar, " kata pelanggan itu, yang mempunyai banyak kawan dan juga generasi akan datang. Kata Paul, "Walaupun mereka berdua tinggal di sana, hakikatnya mereka masih memerlukan dapur, ruang tamu dan ruang makan yang sepatutnya dikompromikan. Mereka tidak pernah mendapat banyak orang di sana mereka mahukan."

Kerusi Cassina 'Cab' mengelilingi meja reka bentuk tersuai oleh Hecker Guthrie.

Kerja seni oleh Rosalie Gascoigne.

Fungsi ringkas, untuk meningkatkan saiz kawasan yang menghiburkan, telah dicapai dengan membuang kawasan makanan dari dapur untuk membuat jalan untuk ruang makan yang lebih besar. Ruang makan kini boleh memuatkan 20 orang. Tanpa melepaskan mana-mana ruang, kawasan belakang rumah juga ditambah dengan tenggelam, penyimpanan dan bilik sejuk dengan pintu gelas bingkai penuh-tinggi.

Hasilnya adalah aliran yang lebih besar dan sambungan yang lebih baik. "Cara rumah dikonfigurasikan, mereka benar-benar merasa seperti menggunakan semua tingkat bawah setiap hari, " kata Paul. "Rumah itu tidak rosak dengan apa jua aspek, mereka hanya mahu permulaan yang baru."

Papan lantai oak baru menggantikan jubin travertine asal.

Najis Divani 'Hinge' dari Angkasa di bangku dapur.

Lampu bawah telah digantikan dengan kepingan ciri seperti lampu 'Y' Douglas & Bec yang diubah suai dramatik, manakala lampu 'Mantis' besar menyoroti pulau dapur. Lampu tembaga yang beraksen datang dengan cara lampu Parachilna 'Aballs' dan pendeta Michael Anastassiades 'Ball' yang tergantung di dalam bilik serbuk.

Kerusi Arflex 'Martingala' dari Poliform. Platner coffee table dari De De Ce.

Kereta api tirai membahagikan ruang duduk rasmi dari bilik matahari, tirai yang berbaris berat yang membahagikan sudut yang terang, dengan arca Arflex 'Martingala' hitam dan putih dan sofa Maxalto 'Crono' yang menghadap ke taman luaran yang baru berlatarbelakangkan oleh Ben Baring.

Di belakang tirai, suasana musim sejuk yang 'moodier' ​​dibumbui dengan kepingan vintaj dari Graham Geddes. Sekitar perapian yang selesa adalah tempat untuk berkongsi dengan keluarga dan rakan-rakan.

Tag:  Bilik kanak-kanak Bilik mandi & dobi Bilik tidur 

Artikel Yang Menarik

add