Mengubah penthouse Melbourne dengan hiasan monochromatic

Arkitek penthouse yang berpengalaman, Fitt De Felice telah mengubah apartmen Melbourne menjadi rumah keluarga yang mewah, bergaya dan selesa yang sesuai untuk menghiburkan, sambil tetap sesuai untuk pemilik anak-anak dewasa muda.

Di sini, mereka membincangkan kami melalui proses reka bentuk tempat tinggal yang canggih ini.

Kerusi makan MDF Italia 'Flow' dari Hub mengelilingi meja makan Maxalto adat dengan susan malas di bawah lampu loket Vibia 'Slim' dari Koda Lighting. Bungkusan MDF Italia 'Aliran' melengkapkan dapur oleh Poliform. Jubin lantai di batu kapur Serpeggiante dari Signorino dan siling berpasangan dengan papan lantai Koleksi Arkitinya di Danish White oleh Royal Oak Floors. Lajur aluminium berpakaian adat.

Bagaimana anda menyelesaikan cabaran ruang?

Dengan ketinggian siling ketinggian lima meter dari kepingan apartmen dan plat lantai sepanjang 48 meter, cabaran terbesar adalah untuk membuat skala komersil ruang ini berasa kediaman dan selesa sebagai rumah. Siling bilah bilah yang rendah di sepanjang tulang belakang peredaran membantu memecahkan jumlah dan memberikan tali leher yang kuat di antara dua hujung yang berbeza. Koridor sepanjang 30 meter ini diselingi dan diwarnakan oleh satu siri bingkai portal baja hitam yang menyediakan ruang ini dengan irama yang kuat dan menempatkan sebuah bar, dua bilik bawah tanah, ruang niche dan entri bilik.

Bagaimana anda menerangkan pedalaman?

Keseluruhan komposisi seimbang dan perincian telah mencipta persekitaran yang mewah dan tenang untuk rumah.

Apakah beberapa elemen kegemaran anda?

Bilik serbuk adalah ruang kegemaran yang pasti. Kami memperkenalkan siling berkubah setong dan melengkapkan dinding dan siling dalam papak marmer yang dipadankan dengan buku. Cermin di kedua-dua hujung bilik membuat ruang merasa seperti terowong yang tidak berkesudahan. Sebaliknya, palet gelap bilik tidur utama menjadikan tempat perlindungan yang dramatik.

Dapur pelan terbuka, ruang makan dan zon ruang tamu sangat luas di sekitar 200 meter persegi dan mempunyai siling empat meter. Lajur yang sedia ada menjadi pembahagi ruang pemujaan. Tempat perapian yang ditangguhkan mentakrifkan kawasan tempat duduk, loket berbentuk silinder rendah silinder di atas meja bulat 12 tempat duduk yang berlabuh di ruang makan, dan karpet bertekstur tebal dan dinding perkakasan perpustakaan menggariskan zon tinggal.

Apa yang dimaklumkan mengenai pemilihan perabot, kelengkapan dan kemasan?

Pilihan perabotan baru cenderung menjadi ukiran, bulat-bulat yang duduk dengan mudah di dalam plat lantai yang tidak teratur.

Adakah pemilik gembira dengan pelaksanaan anda?

Mereka suka rumah baru mereka. Terdapat banyak perkara yang menghiburkan di kedua-dua hujung pangsapuri - zon hidup kedua telah terbukti menjadi ciri yang hebat, yang membolehkan ia menjadi tempat yang berfungsi untuk keluarga untuk hidup bahagia bersama.

Tag:  Bilik Tidur Mengubah suai Dapur 

Artikel Yang Menarik

add